DØD: Mohammed Emwazi fikk kallenavnet «Jihad John» av britiske medier, og ble et viktig mål for USA etter hans henrettelsesvideoer. Foto: AFP ,

IS bekrefter: «Jihad John» er død

Over to måneder etter droneangrepet i Raqqa, bekrefter terrororganisasjonen nå at en av deres frontfigurer er drept.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den britiske jihadisten Mohammed Emwazi, som er blitt kjent som «Jihad John», ble drept i et luftangrep i fjor. Det bekrefter nå IS, melder AFP. Emwazi ble drept da bilen han satt i ble angrepet av en ubemannet drone i Raqqa.

USA gjennomførte 12. november i fjor et luftangrep i Syria med mål om å drepe Emwazi, og flere kilder hevdet da at IS-bøddelen ble drept. Den britiske mannens død omtales av IS' nettmagasin Dabiq tirsdag.

Bakgrunn: Slik ble han IS-bøddel

27-åringen fra London har vært et viktig mål siden han dukket opp de brutale henrettelsesvideoene.

Første gang «Jihad John», oppkalt etter Beatles John Lennon på grunn av hans britiske tilknytning, dukket opp i videoene var i august i fjor. Da henrettet han tilsynelatende den amerikanske journalisten James Foley.

Les også: Daniel var IS-gissel i 13 måneder

Siden den gang har han likvidert flere gisler, blant dem amerikanere og briter, foran åpent kamera. Flere journalister og hjelpearbeidere har fått sitt hode brutalt skåret over av terroristen, blant dem Steven Sotloff og David Haines.

Emwazi skal også være mannen bak et bilde som tidligere i år skapte sterke reaksjoner på Twitter. Bildet viser bøddelen med flere avkappede hoder i hendene. Under står teksten: «Slapper av med kompisene mine – eller det som er igjen av dem».

Kilde: VG/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder