TRUET: En observatør ble truet med skytevåpen i Ukraina. Bildet kommer fra Shyrokone to mil øst for Mariopol der OSSE melder om daglige brudd på våpenhvilen. Foto: Harald Henden VG

OSSE-observatør truet med skytevåpen i Ukraina

En OSSE-observatør ble tirsdag truet med skytevåpen i Øst-Ukraina, opplyser Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det var tirsdag at to kjøretøy med OSSE-observatører ble stanset av en væpnet mann i umerkede militærlignende klær ved en ukrainsk militærstilling.

Les også: Trump kan anerkjenne Krim som russisk

– Da en av observatørene gikk ut for å snakke med mannen, satte sistnevnte inn en runde ammunisjon i maskinpistolen sin, og etter å ha fjernet sikringen, pekte han på observatøren og satte fingeren på utløseren, heter det i en uttalelse fra OSSE onsdag.

Ukrainas utenriksminister til VG: Har ingen tiltro til melding om angivelig drept norsk leiesoldat

Observatøren ba mannen ringe sin sjef, noe han gjorde. Under samtalen rettet han fortsatt maskinpistolen mot observatøren. Deretter ankom det en annen mann med et automatvåpen av typen AK-47.

Så du denne? Fredsavtalen i Ukraina forlenges

– Han kom sammen med tre andre menn med automatvåpen, noen av dem virket fulle, og de så ut til å ha en stilling som innebærer autoritet, opplyser OSSE videre.

Mennene skal ha snakket russisk og hørtes aggressive ut, og de hevdet å tilhøre Ukrainas væpnede styrker.

Les også: Prorussiske separatister med smak for hamburgere

Situasjonen løste seg etter at mannen som syntes å være leder, ba den andre mannen om å senke våpenet, noe han deretter gjorde uten og sikre våpenet. Etter et kvarter fikk observatørene lov til å reise videre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder