Remee er hvit, Kian er farget

TVILLINGSØSTRE: Remee (t.v) og Kian er født av samme mor, med under et minutts mellomrom - selv om det ikke ser sånn ut. Foto: Gary Roberts

Disse to babyene er tvillinger!

LONDON (VG) Kian og Remee er ikke helt som andre tvillinger. Den ene er farget, den andre er hvit.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over 14 år gammel

Det utrolige skjedde da to egg ble befruktet på samme tid i Kylee Hodgsons mage.

Både Kylee (19) og hennes partner Remi Horder (17) har hvite mødre og fargede fedre.

Men mens Kian arvet de mørke genene fra begge sider av familien, arvet Remme de hvite.

- Det samme skjer hver gang jeg går ut med babyene mine. Ingen kan tro at de er tvillinger, og jeg må overbevise alle som stopper for å se på dem, at de virkelige er det, forteller Kylee Hodgson.

Ikke planlagt

Nottingham-jenta fant ut at hun var gravid med tvillinger sommeren 2004, men hadde aldri ventet seg å få to barn med forskjellig hudfarge.

- Det var et sjokk først å finne ut at jeg skulle få tvillinger siden vi ikke hadde forsøkt å få barn, forteller hun.

Hun fikk et enda større sjokk da jentene kom til verden ved hjelp av keisersnitt i april i fjor. Remee kom først. Ett minutt senere ble Kian født. Dagen etter nevnte hun de forskjellige hudfargene til sin mor.

FORELDRENE: Kylee Hogson og Remi Horder har begge foreldre av ulik opprinnelse. Foto: Gary Roberts

- Jeg sa til min mor at Remees hud var mye lysere, og hun fortalte meg at det ville bli mørkere når hun ble eldre. Jeg hadde jo antatt at begge babyene ville ha samme hudfarge som Remi og meg selv.

Ulik øyenfarge

Etter fire dager ble de nyfødte tvillingene skrevet ut av sykehuset, men i de påfølgende ukene ble hudfargen bare mer og mer ulik. Og mens Remees øyne forble blå, ble Kians mørkere.

- Det var et sjokk da jeg skjønte at tvillingene mine var av forskjellig farge. Hver gang jeg tok dem ut av vognen, stoppet fremmede og spurte meg om dem. Ofte trodde de ikke at Kian er mitt barn, noe som kan være ganske irriterende, forteller 19-åringen.

Legene har aldri gitt Kylee noen forklaring på hvordan fargeforskjellen kunne oppstå. Noe lignende har aldri tidligere skjedd i noen av de unge foreldrenes familier.

Men ifølge den britiske tvillingforeningen kan det oppstå hvis to egg befruktes på samme tid, og den ene arver hvite gener og den andre mørke gener.

- Det er veldig sjelden. Men det er mulig for den ene babyen å bli farget og den andre hvit hvis de har foreldre av forskjellig opprinnelse, sier Jane Denton i tvillingforeningen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder