PÅGREPET: En 40 år gammel mann, 60 år gamle Espen Lee og en 28-åring er alle arrestert, mistenkt for forsøk på bortføring av en norsk jente på Kypros. Nå leter politiet også etter en fjerde person. Foto: Harald Henden , VG

Bortføringssaken på Kypros: Leter etter hushjelpen

NICOSIA (VG) Kypriotisk politi sier de nå leter etter en hushjelp involvert i det de mener er et forsøk på bortføring av en norsk jente på Kypros.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Vi har informasjon om at hun er involvert i saken, opplyser politiets pressekontakt i Nicosia til VG.

Fra før av er tre norske menn arrestert og varetektsfengslet i forbindelse med saken, blant dem den tidligere torpedoen Espen Lee.

BAKGRUNN: Espen Lee pågrepet for bortføringsforsøk på Kypros

De har vært i politiets varetekt siden søndag, og ble torsdag fengslet i seks nye dager.

– Hushjelpen jobber fremdeles, men hun er ikke i huset nå. Vi kan ikke si mer om saken nå siden vi leter etter henne, sier pressekontakten til VG.

– Viste dem rundt

Politiet mener at hushjelpen, som hadde som hovedoppgave å passe på den snart tre år gamle jenta, viste Espen Lee og 40-åringen rundt i Nicosia da de besøkte byen i midten av januar, ifølge en familievenn.

Espen Lees liv: Hevder å ha drept over 100 personer

– Det er ikke overraskende, sier vennen om den etterlyste hushjelpen.

Politiet bekreftet allerede under gårsdagens fengslingsmøte at de jaktet en fjerde person. De ville da ikke si hvem den personen var.

– Skulle hente bil

Espen Lee og de to andre hevder selv de var på Kypros for å hente en bil.

Her er bilen Espen Lee sa han skulle hente

– Det er ikke hvilken som helst bil. Det er en ombygd Volvo som er proppet med utstyr, så den er verdt veldig mye penger. Det er den flotteste volvoen på hele Kypros, sa Lee til VG i rettslokalet i Nicosia – mens politifolk i skuddsikre vester la 60-åringen i jern for å føre ham tilbake til minst seks nye dager i kypriotisk varetekt.

PS! Espen Lie har byttet navn til Espen Lee.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder