LYKKELIG SJOKKERTE: De engelske foreldrene Kyle Armstrong (24) og Hannah Yarker (20) trodde ikke sine egne øyne på fødestua. Tvillingene Anaya og Myla kunne knapt vært mer forskjellige. Foto: SWNS/Bulls Press ,

Fikk tvillinger med ulik hudfarge

Tvillingsøstrene Myla og Anaya er født med ulik farge på øyne, hår og hud.

Artikkelen er over fire år gammel

– Vi kunne ikke fatte at de er tvillinger. De har samme fødselsdag og samme mor og far, men de er fullstendige motsetninger på alle måter, forteller en stolt mor til SWNS.

For mens lille Anaya har arvet blå øyne, lyst hår og lys hud fra sin mor, har tvillingsøster Myla fått sin fars brune øyne, mørke hår og lysebrune hud.

Har skjedd før: Tvillingsensasjon i Norge

Til SWNS forteller moren Hannah Yarker (20), bosatt i Sale i området Greater Manchester, at hun bruker mye tid på å forklare for alle hun møter, at de to jentene faktisk er tvillinger. Hun forteller også at vennene hennes før fødselen tullet med at noe slikt kunne skje.

– Jeg pleide å le det bort og si at det ikke kan skje. Nå snur alle på gaten seg etter dem, sier hun.

MIRAKELSØSTRE: Mens Myla (t.v) er godt i gang med krabbingen, tar Anaya livet mer med ro. Foto: SWNS/Bulls Press ,

De to jentene ble født i april, og er dermed 10 måneder gamle. Til og med når det kommer til oppførsel, er søstrene vidt forskjellige.

LES OGSÅ: Svensk bok redder barn med søvnproblemer

– Myla er alltid i bevegelse og kan krabbe litt allerede, oftest baklengs, mens Anaya forholder seg roligere, forteller moren.

Fenomenet er svært sjeldent, men ingen umulighet. Da tvillingene Leo og Ryan ble født med ulik hudfarge i 2008, forklarte lege Tore Henriksen ved Rikshospitalet fenomenet for VG.

– Under utviklingen av eggene hos mor, kan det da ha skjedd en mutasjon i genene som bestemmer pigmentcellene i huden. Denne genendringen kan ha skjedd bare hos det ene av de to eggene, og dermed har tvillingene endt opp med ulik grad av hudfarge, sa Henriksen den gangen.

Professor Eivind Almaas ved Institutt for bioteknoliogi ved NTNU bekrefter at dette ikke er noe mirakel.

– At tvillinger er toeggede, betyr at to egg er befruktet hos moren. Dermed er toeggede tvillinger litt som to vanlige søsken, og vi har mange eksempler på søsken med ulik hudfarge, forteller han.

NYFØDTE: Myla og Anaya veide henholdsvis 2,7 og 2,5 kilogram ved fødselen. Foto: SWNS/Bulls Press ,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder