- Irakisk utenrikstopp likvidert

(VG Nett) Generaldirektøren i Iraks utenriksdepartement skal lørdag kveld ha blitt likvidert av ukjente menn utenfor sitt eget hjem i Bagdad.

  • Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Uidentifiserte bevæpnede menn drepte utenrikstoppen lørdag kveld mens han stod utenfor sitt hjem i Bagdad, melder AP.

Jassim Mohammed Ghani var generaldirektør i Iraks utenriksdepartement. Han skal ha blitt skutt og drept da en bil kjørte forbi i nabolaget i Baghdads al-Kharijiyah-distrikt.

Opprørere har rutinemessig vært ute etter irakiske offisielle etter at Irak ble organisert på nytt.

Offensiv avsluttet

Amerikanerne er «fornøyde» med 125 drepte opprørere i den irakiske provinsen Anbar og avslutter med det sin offensiv.

Lørdag kveld annonserte det amerikanske militæret at de har avsluttet sin ukelange offensiv nær den syriske grensen. De opplyste at de med suksess har «nøytralisert» et gjemmested for opprørere og drept mer enn 125 militante.

Ni amerikanske soldater har også mistet livet i den amerikanske offensiven i provinsen Anbar vest i Irak, ifølge amerikanske militærkilder.

Offensiven nær grensen til Syria, ble innledet for en uke siden. Ifølge en amerikansk tjenestemann deltok om lag 1.000 soldater i offensiven.

Selvmordsangrep

I tillegg har hovedstaden Bagdad nok en gang blitt rammet av flere selvmordsangrep. I det ene angrepet mistet fem personer livet da en bombe gikk av i nærheten av en politipatrulje i sentrum.

Mer enn 400 mennesker er drept i geriljaangrep siden Iraks nye regjering ble presentert 28. april.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder