FREMME: Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit ankom hotellet i Mexico City tidlig mandag morgen. Foto: Marte Vike Arnesen

Enormt sikkerhetsoppbud: Kronprinsparet fremme i Mexico by

MEXICO BY (VG-NETT) Sikkerhetsoppbudet var enormt da Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit ankom Hotel Presidente Intercontinental i Mexico by sent søndag kveld lokal tid.

Jon Magnus
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Om lag 40 sivilkledde og tungt bevæpnede politifolk og agenter fra president Calderon's egen sikkerhetsstyrke «Estado Mayor» fulgte kortesjen den lange med kronprinsparet fra flyplassen og inn til luksushotellet i sentrum av Mexico by.

- Jeg kan ikke si hvor mange vi er, sa en av sikkerhetsfolkene til VG Nett i natt.

- Vi er flere enn 30, og færre enn 50 i øyeblikket...

Les også:Søker barbertvang-unntak for Haakon i Mexico.

Nøye gjennomsøkt

På forhånd hadde folk fra det føderale politiet gjennomgått hele hotellet på jakt etter potensielle trusler, og garasjeanlegget under hotellet ble nøye gjennomsøkt av sprengstoffeksperter med hunder.

Flyet fra Miami var om lag tre kvarter forsinket, slik at Kronprinsparet ikke kom fram til hotellet før klokken 23, klokken 06 i morges norsk tid.

Presidentbesøk

Kronprinsparet sa ingen ting da de steg ut av bilen. De gikk raskt opp den røde løperen og forbi det norsk-meksikanske presseoppbudet. Men det offisielle besøket starter ikke før i dag. Dagenh begynner med kransenedleggelse på det meksikanske nasjonalmonumentet, og deretter et raskt besøk hos president Felipe Calderon.

Så blir det et besøk på Frida Kahlo-museet, før Kronprinsessen åpner en utendørs norsk fotoutstilling i en av byens store parker.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder