Skurkene i Watergate-skandalen er misfornøyd

Noen av de sentrale medarbeiderne til daværende president Richard Nixon i Watergate-skandalen kritiserer yrkesetikken til FBI-mannen som har stått fram som hovedkilden i saken.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

MISFORNØYD: G. Godon Liddy regisserte det mislykkede innbruddet i Demokratenes hovedkvarter i 1972. Nå kritiserer han yrkesetikken til mannen som sto fram som hovedkilden i Watergate-skandalen. Foto: AP

Noen timer senere bekreftet journalistene Bob Woodward og Dan Bernstein og daværende redaktør Benjamin C. Bradlee at Felt hadde vært kilden i saken.

Den begynte med et innbrudd i Demokratenes hovedkvarter i 1972 og endte med president Richard Nixons avgang i 1974. Men folk som samarbeidet tett med daværende president Richard Nixon, er ikke så fornøyde.

- Felt brøt med yrkesetikken til politifolk, sa G. Gordon Liddy, mannen som regisserte det mislykte innbruddet i Demokratenes hovedkvarter i 1972 i Watergate-komplekset og måtte sone sju og et halvt år i fengsel.

- Hvis han hadde bevis for forbrytelser, skulle han gått til en storjury og sikret en tiltale, ikke lekket opplysningene selektivt til en kilde.

Liddy er nå en populær, konservativ vert i et radioshow.

Også den tidligere advokaten i Det hvite hus, Leonard Garment, er misfornøyd.

- Han (Felt) holdt sin rolle hemmelig i 31 år fordi han følte at det kunne bli betraktet som lite ærefullt. En av Nixons valgkampledere i 1972, Chuck Colson, hevder at Mark Felt «kunne ha stoppet Watergate».

- I stedet gikk han ut og undergravde presidentens administrasjon. Den erkekonservative Pat Buchanan sa til TV-stasjonen MSNBC at Mark Felt var en «forræder». Buchanan skrev talene for Nixon.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder