BABYLYKKE: Det indiske paret i 70-årene fikk i april en sønn. Foto: AFP/National Fertility Centre

AFP: Kvinne i 70-årene ble mor for første gang

Den indiske kvinnen kom i overgangsalderen for over 20 år siden. Og barnets far? Han er hele 79 år gammel.

Artikkelen er over tre år gammel

Det var i april i år at den oppsiktsvekkende fødselen fant sted. Da ble det indiske paret Daljunder Kaur og hennes ektemann Mohinder Singh Gill (79) foreldre til en liten gutt. Gutten har fått navnet Armaan, ifølge AFP.

– Gud hørte våre bønner. Livet mitt føles fullstendig nå. Jeg føler meg så full av energi. Min mann er også veldig omsorgsfull og hjelper meg så mye han kan, uttaler den nybakte moren til nyhetsbyrået.

Den lille gutten veide to kilo da han ble født, og skal være frisk og i god form.

Legen var skeptisk

Paret har vært gift i over 46 år, og hadde nærmest gitt opp håpet om noen gang å bli foreldre. Kaur forteller til AFP at de bestemte seg for å gi prøverørsbehandling et forsøk da de så informasjon om behandlingen i en annonse.

Gammel kjærlighet: George (103) og Doreen (97) er verdens eldste nygifte par

Det er klinikken National Fertility Centre i nordlige India som har stått for prøverørsbehandlingen. Da paret oppsøkte klinikken skal eieren, Anurag Bishnoi, ha vært skeptisk til å hjelpe paret.

Fikk du med deg? 65 år gammel kvinne gravid med firlinger

– Jeg forsøkte å unngå behandlingen fordi hun så skrøpelig ut. Vi fikk henne til å gå gjennom alle testene, og da alle resultatene viste seg å være greie, gikk vi videre, sier han til The Guardian.

Kaur er dermed en av de aller eldste mødrene i verden, selv om det er usikkert hvor gammel hun er. Ifølge The Guardian har kvinnen selv fortalt til legen at hun var rundt 70 år gammel, men at hun mangler fødselsattest, noe som ikke er uvanlig i India.

Legen tror imidlertid at den nybakte moren kan være hele 72 år gammel.

– Hun fortalte at hun var mellom fem og sju år yngre enn ektemannen, og hans fødselsattest viser at han er født i 1937, uttaler legen til avisen.

66-åring ble trilling-mor

Dette er ikke første gangen klinikken har hjulpet flere eldre mennesker med å oppfylle drømmen om å bli mor og far.

Verdens eldste student? Her får Marie (103) fikk vitnemålet sitt

Den første gangen var i 2006 da den 70 år gamle indiske kvinnen Rajo Devi fødte sitt førstefødte barn, en jente, og dermed ble regnet som verdens eldste mor.

En annen kvinne ble i en alder av 66 år også mor til trillinger ved hjelp av klinikkens prøverørsbehandling.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder