Flere har lagt ned blomster utenfor kafeen der to personer mistet livet i gisselaksjonen i Sydney forrige uke. Nå oppfordrer amerikanske myndigheter sine borgere om å være ekstra forsiktige når de er ute på reise i julen. Foto:Jason Reed,Reuters

USA advarer borgere mot terror i juleferien

Amerikanske myndigheter mener gisseldramaet i Sydney er en ekstra påminnelse om å være på vakt i juleferien.

  • Monica Bring Estensen
  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Analyser av tidligere angrep viser «sterke antydninger» om at terrorister har flyttet oppmerksomheten fra statlige bygninger til hoteller, kjøpesentre, gudshus og skoler, uttaler utenriksdepartementet i det de omtaler som et globalt reiseråd til sine borgere.

– Drapet på to gisler i Sydney er en påminnelse om at amerikanske borgere må vise ekstra aktsomhet i den kommende ferietiden, heter det i reiserådet.

Hvorvidt det har kommet noen konkrete trusler om angrep mot amerikanske borgere nevnes ikke.

Sist amerikanske myndigheter kom med lignende reiseråd til sine borgere var i 2013. Da hadde amerikansk etterretning plukket opp kommunikasjon mellom al-Qaida-ledere som kunne tyde på at et angrep mot amerikanske borgere var i gjære, skriver DR.

Det var forrige uke at Man Haron Monis holdt 17 mennesker som gisler i over 16 timer i Lindt Chocolate Café på Martin Place i Sydney. Gisseltageren, kafébestyrer Tori Johnson (34) og advokaten Katrina Dawson (38) ble drept da politiet stormet kafeen. Der tvang gisseltageren blant annet sine gisler til å vise frem et svart islamistflagg som brukes av flere terrorgrupper som kjemper i Syria.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder