Forbannet politimann: - Dette er den virkelige Boston-bomberen

Politimann i Boston vil at verden skal få se den blodige terroristen med lasersiktet i pannen, fremfor rockestjerne-coveret til Rolling Stone.

Magnus Aamo Holte
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Denne uken lot det anerkjente magasinet Rolling Stone Boston-bomberen Dzhokhar Tsarnaev pryde forsiden.

Det gikk ikke lang tid før bladet kom i butikkene, før rasende lesere og andre kritikere meldte seg. Kritikerne mener bladet glorifiserer terroristen som en rocke-helt, og trekker paralleller til bladets kjente forside av rockestjernen Jim Morrison.

Nå slår Boston-politimannen og hobbyfotografen Sean Murphy tilbake. Han har, under fullt navn, lekket bildene han tok under den massive politiaksjonen til Boston Magazine.

Bildene viser blant annet en blodig Tsarnaev, i dét han kommet frem fra båten han gjemte seg i, da politiet jaktet etter ham.

- Fornærmelse mot de etterlatte

Et av bildene viser terroristen med laserlyset fra en av politiets skarpskyttere i pannen.

COVERET: Kritikken har haglet mot det anerkjente magasinet Rolling Stone, etter at de valgte å trykke denne forsiden. Foto: Rolling Stone Magazine/AP.


- Forsiden til Rolling Stone er en hån mot alle som noensinne har båret uniform. Å romantisere ansiktet til terroristen er ikke bare en fornærmelse mot ofrenes familier, men også oppmuntre andre potensielle terrorister, som har lyst å havne på førstesidene, sier Murphy til Boston Magazine.

Han sier til magasinet at han bestemte seg for å vise Tsarnaevs sanne ansikt.

- Ondskapens ansikt

Fire døde og 260 personer ble skadet mens Boston-dramaet pågikk, og avgjørelsen om å publisere en forside med en av USAs mest forhatte menn har vekt harme i et land som har blitt rammet av flere terrorangrep.

- Det er galt av Rolling Stone å fremstille han på denne måten. Han er en ond mann. Dette er den virkelige Boston-bomberen. Ikke noen som er retusjert og pyntet på en førsteside i Rolling Stone, sier Murhpy.

En av hans politikolleger, Sean Collier, ble drept av brødrene Tamerlan (26) og Dzjokhar Tsarnajev (19). Tamarlan ble drept av politiet før lillebroren til slutt ble pågrepet.

Kjeder boikotter magasinet

I et brev til utgiveren av Rolling Stone, skriver Boston-borgermesteren Thomas Menino at forsiden belønner en terrorist med kjendisstatus.

- I beste fall er det lite gjennomtenkt, og det sender en forferdelig beskjed til mordere om at ødeleggelse gjør deg berømt, skriver han i brevet, ifølge ABC News.

Flere butikkjeder med tilsammen 15.000 utsalg over hele USA har uttalt at de ikke kommer til å plassere tidsskriftet i sine hyller.

Bostons borgermester Thomas Menino har skrevet brev til Rolling Stone der han anklager tidsskriftet for «å belønne en terrorist med kjendisbehandling».

Forsvarer førstesiden

I et svar fra Rolling Stone heter det at forsidesaken «faller innenfor deres journalistiske tradisjoner og mangeårige satsning på seriøs og gjennomtenkt dekning av de viktigste politiske og kulturelle spørsmål i vår tid».

- Det faktum at Dzjokhar Tsarnajev er ung, og i samme aldersgruppe som mange av våre lesere, gjør det desto mer viktig for oss å undersøke kompleksiteten i denne saken og få en mer fullstendig forståelse av hvordan en tragedie som dette skjer, heter det i uttalelsen som er signert «Redaktørene».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder