Bestefaren tror fremdeles Kristian ble bortført

(VG Nett) Kristian Walker (12) ble ikke bortført i Thailand, ifølge politiet. Men bestefaren tror ikke på politiets konklusjon.

Elisabeth Breien Ellingsen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

FUNNET DØD: Kristian Walker er blitt identifisert blant de omkomne. Foto: AP

Thailandsk og svensk politi hadde mistanke om at den svenske 12-åringen Kristian Walker ble kidnappet etter flodbølgekatastrofen. Tre personer hevder de har sett Kristian på et sykehus i Khao Lak sammen med en ukjent europeisk mann.

Mistenkt identifisert

Politiet i Thailand satte i gang etterforskning, og to svenske polititjenestemenn reiste ned for å bistå. Mannen som var mistenkt for å ha bortført Kristian fra sykehuset, er nå blitt identifisert og sjekket ut av saken, skriver Expressen onsdag formiddag.

Mannen er en tysk statsborger som var en av de mange frivillige som hjalp til på sykehuset etter flodbølgekatastrofen.

Tyskeren Stefan Kaiser tok seg blant annet av en elleve år gammel svensk gutt han fant på sykehuset som ligger 3 mil utenfor Khao Lak.

- Han var helt alene. Jeg sørget for at han fikk legebehandling. Så tok jeg han med meg hjem, og han fikk bo hos familien min natten over, sier Stefan Kaiser til Expressen og legger til at elleveåringen ble levert tilbake til sin mor da hun ble funnet.

Det skal være hevet over enhver tvil at gutten som Kaiser tok seg av, ikke er Kristian Walker.

Tyskeren er ikke mistenkt for noe kriminelt, og thailandsk politi anser det ikke lenger som sannsynlig at tolvåringen er bortført.

Vil fortsette å lete

Men Kristians farfar, Daniel Walker, tror fortsatt at barnebarnet er kidnappet.

- Jeg vil fortsette å lete. Politiet har tatt feil mann, sier han til Expressen.se.

Han har selv møtt Stefan Kaiser og vist ham bilde av barnebarnet og fått bekreftet at det ikke var Kristian som tyskeren tok seg av.

- Legene på sykehuset sier at den ukjente mannen hadde bart og rød skjorte. Det har ikke Stefan Kaiser, sier bestefaren.

Han ønsker at thailandsk politi skal fortsette å lete etter den ukjente mannen, men sier at det ikke lenger virker som om det er aktuelt.

På ferie

Kristian Walker var på ferie i Khao Lak sammen med sin mor Madeleine (45), hennes kjæreste Carl-Axel von Platen og to søsken, David (14) og Anna (7). David og Anna er funnet uten fysiske skader og er allerede kommet hjem til Sverige, mens moren og kjæresten fortsatt er savnet.

Barnas farfar Daniel Walker dro til Thailand for å lete etter familien kort tid etter katastrofen, og han opplyser at han vil fortsette å lete.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder