SØNNENE : Donald Trump Jr. (til venstre) og Eric Trump tok over styringen av Trumps forretningsimperium i januar. Her er de på åpningen av The Trump International Hotel and Tower i Vancouver i Canada i februar.
SØNNENE : Donald Trump Jr. (til venstre) og Eric Trump tok over styringen av Trumps forretningsimperium i januar. Her er de på åpningen av The Trump International Hotel and Tower i Vancouver i Canada i februar. Foto: Stephanie Lamy AFP

Donald Trump Jr. om faren: For travel til å ha kontakt

Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
UTENRIKS

Etter at Donald Trump ble president har både han og sønnen det så travelt at de ikke lenger prater sammen.

– Jeg har i bunn og grunn null kontakt med ham for tiden, sa Donald Trump Jr. i en tale på en veldedighetsmiddag for Republikanerne i Dallas på lørdag.

I januar inntok Donald Trump Det hvite hus, og overlot dermed styringen av sitt enorme forretningsimperium til sine to eldste sønner, Donald Jr. og Eric.

Men det har vært en travel tid for Trump-familien, og ifølge Donald Trump Jr. er både han og faren så opptatte på hver sin kant, at de ikke lenger treffes.

Les også: Slik er Trumps imperium

At sønnene overtok Trump-imperiet har vært nokså omdiskutert, og etikkombudet Walter Shaub har tidligere sagt at det utløser en rekke potensielle etiske konflikter mellom Trumps virke som president og det globale forretningsimperiet.

I tillegg bryter ordningen med det som har vært praksis for USAs presidenter, og Shaub mente Trump burde gjøre som sine forgjengerne: Selge alle aktiva og sette fortjenesten i et fond, styrt av en uavhengig part.

Se VG-spesial: Den store Trump-guiden

Akkurat hvor stor formuen som Trump-sønnene nå styrer over er, vites ikke.

Donald Trump offentliggjorde aldri selvangivelsen før valget.

Selv hevder han å ha en formue på ti milliarder dollar, tilsvarende om lag 84 milliarder kroner etter dagens kurs.

Få varsel: Hold deg oppdatert på Trumps USA

Forbes hevder formuen hans er i underkant av halvparten, 38 milliarder kroner, men uavhengig av hva som stemmer, er det store summer som forvaltes av Trumps organisasjon.

Denne artikkelen handler om