FORLATER STADION: Fotballfans forlater Stade de France etter terroren fredag. Flere selvmordsbombere utløste selvmordsvester utenfor stadion. Nå skal fransk politi ha etterlyst mannen som skal ha laget bombevestene. Foto: Franck Fife , Afp

Avis: Antatt bombemaker etterlyst etter Paris-terror

Fransk politi har etterlyst en 19 år gammel mann, mistenkt for å ha laget bombene som ble brukt i terrorangrepene i Paris fredag, ifølge flere medier.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

19-åringen kommer fra Karibia, men har bodd i Roubaix i Nord-Frankrike, ifølge den belgiske avisa De Standaard.

Fransk politi har etterlyst den unge mannen, og belgisk politi har gått ut med bilde av ham. Det er uklart om han oppholder seg i Belgia. De skriver i etterlysningen at han har et arr på høyre hånd.

Bli oppdatert: Terrorangrepene minutt for minutt

Ifølge The Sun frykter myndighetene at 19-åringen oppholder seg sammen med terrormistenkte Salah Abdeslam. Det er fortsatt uklart om Abdeslam er på frifot, eller om han er blant de døde etter onsdagens politiaksjon mot en leilighet i Saint-Denis nord for Paris.

Tidligere har franske myndigheter sagt at selvmordsvestene terroristene bar, var fylt med eksplosiver som har fått tilnavnet «satans mor». De var fylt med et stoff som kalles TATP, som er svært følsomt for varme, friksjon og mekaniske stoff, slik at det kan gå uønsket av. Det er derfor det har fått tilnavnet sitt.

AP skriver at amerikanske myndigheter har listet stoffet som et vanlig eksplosiv.

TATP har blitt brukt i flere terrorangrep gjennom årene, blant annet i bombeangrepene mot Londons undergrunnsbaner i juli 2005.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder