OMKOM: Alan Kurdi (3) og storebroren Galip Kurdi (5) var på vei sammen med moren og faren sin til Canada. Men så langt kom de aldri. Foto: Twitter: Majid Freeman ,

Historien om bildet som sjokkerte verden

Tante om Alans (3) siste reise: Var på vei til Canada

Den tre år gamle gutten ønsket bare et trygt sted å leke sammen med storebroren. Men så langt kom den syriske familien aldri.

Camilla Svennæs Bergland
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Bilder av den lille kroppen som ligger livløst med ansiktet ned i sanden har rørt en hel verden det siste døgnet.

Til den kanadiske avisen National Post, forteller tanten nå hva som er historien bak bildet.

Hun forteller at det var Alan Kurdis (3) livløse kropp som ble skylt i land på den tyrkiske stranden, etter at familien la ut på den livsfarlige ferden. De kommer fra et land preget av krig og katastrofe, en krig som har pågått helt siden lille Alan ble født for tre år siden.

– Jeg prøvde så godt jeg kunne å bidra med penger. Jeg fikk vennene mine og naboene mine til å hjelpe meg med et lån, men vi fikk dem ikke ut, og det er grunnen til at de ville reise i båt. Jeg betalte for oppholdet deres i Tyrkia, men det er grusomt hvordan de behandler syrere der nede, sier tanten til Alan, Teema Kurdi, til avisen.

Bakgrunn: Gutt (3) funnet på stranden i Tyrkia

Båten vippet

Familien ville ta seg over til Canada fra Tyrkia, hvor de allerede hadde slektninger, men så langt kom de aldri. På vei til den greske øya Kos gikk båten med åtte mennesker rundt.

Alan, storebroren Galip (5) og moren mistet livet.

VGs reporter i Budapest: – Det verste kaoset jeg har sett!

Så langt har rundt 2500 flyktninger mistet livet på den grusomme veien over havet.

BRØDRE: Alan Kurdi (3) og storebroren Galip Kurdi (5) var på vei sammen med moren og faren sin til Canada. Foto: Twitter Majid Freeman ,

Faren, Abdullah Kurdi, var den eneste som overlevde, skriver The Guardian.

Tanten skal ifølge BBC, ha snakket med den kanadiske journalisten Terry Glavin, som fortalte BBC Radio 5 live, at faren skal ha forsøkt å redde familien sin.

– Han klarte seg, mens konen hans gjorde det det ikke. Det er en grusom historie han forteller om hvordan han forsøkte å svømme fra det ene familiemedlemmet til det andre.

Faren skal ha ringt familien sin og fortalt den grusomme nyheten.

Ifølge tanten til Alan er det eneste han nå vil er å reise hjem til Kobani for å begrave sin kone og sine to små sønner.

OVERSIKT: Slik reiser flyktningene til Europa

Kobani er en av byene i Syria som har vært under harde angrep fra IS-styrker. Tidligere i år ble grensebyen nesten nedbombet under krigen mellom kurdiske styrker og IS-terrorister.

Les også: Slik har Middelhavet blitt Dødehavet

– Jeg fikk beskjeden klokken fem på morgenen, sier Abdullahs søster til National Post.

Hun forteller videre at hun fikk nyheten av svigerinnen sin. Alans tante jobber som frisør i Vancouver, og emigrerte til Canada for 20 år siden. Nå ville Kurdis-familien følge i hennes fotspor.

Tanten forteller til avisen at familien til lille Alan hadde søkt opphold i Canada, men at de fikk søknaden avvist i juni, og at mangel på andre muligheter fikk dem til å legge ut på den livsfarlige ferden.

Det skal ifølge BBC ha vært en lokal fisker som fant de døde.

– Jeg kom ned til havet og jeg var redd. Hjertet mitt er helt knust.

Syriske flyktninger: Historien fra innsiden du neppe har hørt

DRUKNET PÅ FLUKT: Her blir den tre år gamle gutten - en syrisk flyktning - båret bort av tyrkisk militærpoliti-personell. Gutten ble funnet ved Bodrum i Tyrkia. Foto: Foto: Stringer/turkey, Reuters ,

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder