ENDRE LOVEN: Donald Trump, som ønsker å bli presidentkandidat for Republikanerne, sier han vil åpne for tortur. Foto: Joe Skipper , Reuters

Trump vil endre loven for å tillate tortur

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump tar til orde for å endre amerikansk lov for å åpne for å torturere terrorister og drepe familiene deres

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg har ikke forandret mening når det gjelder tortur. Jeg sa at jeg vil respektere loven, sa Trump søndag i et intervju med TV-kanalen Fox News.

– Det er latterlig at vi har lover, og at ISIS ikke har det. ISIS har ingen lover. Vi har regler, reguleringer og lover, og jeg respekterer dem. Men jeg liker det ikke, sa Trump og la videre til at han ville endre loven så tortur blir tillatt. Han brukte en annen betegnelse på IS.

Kan bli president: Trumps kontroversielle liv

Vil drepe terroristers familiemedlemmer

Trump har flere ganger gått inn for vanntortur av terrorister og andre ekstreme og «mye verre» forhørsteknikker, slik han ordlegger seg. Han har også lovt å drepe terroristers familiemedlemmer, og gjorde det klart at om han som president ga ordren, ville amerikanske soldater adlyde.

Utsagnene hans ble møtt av kritikk og fordømmelser fra mange hold, og mange sier at Pentagon og det amerikanske militære trolig ville nekte å følge slike ordrer.

Noen dager senere snudde han tilsynelatende da han sa han ikke ville beordre noen til å bryte amerikansk lov eller folkeretten, Men nå presiserer han at han vil endre loven slik at ingen skulle beordres til noe ulovlig.

Les også: Romney anklager Trump for mobbing, kvinnehat og løgn

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder