ETTERLYST: Tysk politi jakter nå på den 24 år gamle tunisieren Anis Amir, som mistenkes for å ha stått bak massakren som kostet tolv mennesker livet på et julemarked i Berlin. Foto: Reuters / NTB scanpix

ETTERLYST: Tysk politi jakter nå på den 24 år gamle tunisieren Anis Amir, som mistenkes for å ha stått bak massakren som kostet tolv mennesker livet på et julemarked i Berlin. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: Helge Mikalsen VG

New York Times: Berlin-mistenkt undersøkte hvordan han kunne lage sprengstoff

Den hovedmistenkte etter massakren på julemarkedet i Berlin, tunisiske Anis Amri, søkte på nettet etter metoder for å lage eksplosiver og kommuniserte med IS.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det er New York Times som kommer med opplysningene om den 24 år gamle mistenkte gjerningsmannen. Han skal ha kommunisert med ekstremistgruppen minst én gang, og han var også på en flyforbudsliste i USA, sier en anonym tjenestemann til avisen.

Ifølge politiet har Amri benyttet seg av hele seks forskjellige navn og tre forskjellige nasjonaliteter i løpet av tiden han har oppholdt seg i Tyskland.

Tysk påtalemyndighet utlover en dusør på 900.000 kroner for opplysninger som kan føre til pågripelse av 24-åringen, som regnes som væpnet og farlig. Han skal ha flyktet fra stedet etter å ha såret 48 personer og tatt livet av 12, blant dem den polske sjåføren som ble funnet skutt og knivstukket inne i førerhuset. Amris identitetspapirer ble funnet i lastebilen.

Fikk du med deg? Sjåfør skal ha blitt skutt med hjemmelaget våpen.

Tunisieren ankom Tyskland i fjor, men skulle utvises etter at han fikk avslag på asylsøknaden.

Det siste døgnet har det kommet en rekke nye detaljer om mannen som nå jages både i Tyskland og over store deler av Europa. Ifølge familien rømte Anis Amri fra hjemlandet Tunisia som 17-åring. Den småkriminelle 24-åringen har flere dommer fra flere land, og skal ifølge Die Welt ha sonet en dom for å ha stjålet en lastebil i hjemlandet i 2010.

Politiaksjon i Danmark

I løpet av morgentimene torsdag har det foregått en storstilt politiaksjon i Danmark etter tips fra noen som mente at de har sett ham på havnen i Grenaa. Ved 07-tiden opplyser politiet at de har gjennomsøkt Stena Line-ferjen uten resultat.

Terror-etterlystes bror: – Han forsvant for to uker siden

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder