FERDIG: Paul Manafort har hatt sin siste dag som sjef for Donald Trumps valgkampanje. Foto: Chip Somodevilla AFP

Trumps valgkampsjef trekker seg

NEW YORK (VG) Donald Trump (70) sparket sin første valgkampsjef i mai. Nå går etterfølgeren Paul Manafort av.

  • Marianne Vikås

Artikkelen er over tre år gammel

Det skjer kun to dager etter at Trump onsdag gjorde omrokkeringer i kampanjeledelsen, og nedgraderte Manafort til fordel for Stephen Bannon og Kellyanne Conway som gikk inn som nye sjefer for Trumps valgkampanje.

Direkte nå: Trump besøker flomrammede i Louisiana

I en pressemelding skriver republikanernes presidentkandidat følgende:

– I morges tilbød Paul Manafort å trekke seg fra kampanjen, noe jeg aksepterte. Jeg er veldig takknemlig for hans gode innsats i å hjelpe oss til dit vi er i dag, særlig arbeidet hans med å lede oss gjennom delegat- og landsmøteprosessen. Paul er en oppriktig fagperson og jeg ønsker ham det beste.

Bakgrunn: Trumps valgkampsjef anklages for lyssky Ukraina-virksomhet

Ukraina-anklager

Manafort har blitt anklaget for å ha hjulpet ukrainske myndigheter overføre millionbeløp til Washington i 2012.

Stephen Brannon er grunnlegger av den konservative nyhetssiden Breibart News og Kellyanne Conway har vært Trumps rådgiver. Av nyhetsbyrået AP blir Brannon omtalt om en «konservativ flammekaster». Conway og Brannon omtales som to som vil «la Trump være Trump».

Manafort ble hentet inn av Trump i mai, da hans forrige valgkampsjef Corey Lewandowski ble sparket etter at han skal ha grepet hardt i en kvinnelig reporter.

NY Times: Fikk sparken etter sexskandale - nå hjelper han Trump

Trump har hatt en svært tøff måned etter landsmøtene i slutten av juli. Hans rival Hillary Clinton (68) har rykket ifra på meningsmålingene, i tillegg til at Trump har fått mye kritikk for uttalelser som har skapt store reaksjoner.

Trump ligger nå bak Clinton i samtlige vippestater – delstater som kan vippe den ene eller andre veien og som blir helt avgjørende i presidentvalget 8. november.

Clinton-skandalen fortsetter: Nå skal motstanderne kontrollsjekke e-postene

Sa at han angrer

Samtidig som meldingen om Manaforts oppsigelse kom, landet Trump og hans visepresidentkandidat Mike Pence i Trumps privatfly i Baton Rouge i Louisiana. Byen har den siste tiden blitt hardt rammet av flom.

Torsdag kveld valgte forretningsmannen å legge seg på et ganske annet nivå enn man har sett tidligere, sa han på et valgmøte sa at han angrer på ting han har sagt som har fornærmet folk.

Han var imidlertid ikke spesifikk i hva han angret på. En av de største kontroversene de siste ukene er da han havnet i ordkrig med et muslimsk ektepar som mistet sønnen sin i militær tjeneste for USA i Irak.

Obamas halvbror: – Jeg skal stemme på Trump

Mer om

  1. USA-valg 2016
  2. Republikanerne, USA

Flere artikler

  1. Eksperter: Slik kan Trump gjøre comeback

  2. CNN: Etterforskere avlyttet Trumps valgkampsjef

  3. Pluss content

    Ekteskapet «hele» USA snakker om

  4. Russland-etterforskningen: Dette er de siktet for

  5. FBI ransaket hjemmet til tidligere Trump-topp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder