Lå og sov - fikk burkini-bot

Kvinnen lå og sov nedenfor strandpromenaden i Nice, da fire væpnede politimenn vekket henne og tvang henne til å kle av seg.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Dermed måtte hun vrenge av seg overdelen i påsyn av politiet. På hodet hadde hun det som ser til å være et klassisk hodeplagg blant franske kvinner, ellers har hun på seg svarte bukser og en kortermet svart topp.

Ifølge nyhetsbyrået AFP, ble kvinnen ilagt en såkalt burkini-bot, angivelig fordi hun ikke var kledd på en måte som ikke «viser respekt, og som ikke ivaretar god moral og fransk sekularisme».

Burkini-forbudet er et hastevedtak som lokale franske myndigheter innførte i kjølvannet av tragedien på strandpromenaden i Nice under feiringen av den franske nasjonaldagen, 14. juli. 84 personer mistet livet.

Bakgrunn: Her er terror-tiltakene på den franske rivieraen

Forbyr

Politifolk i 15 franske byer håndhever nå loven som forbyr muslimske kvinner å ha på seg det som i sommer er blitt kjent som burkini, en tettsittende og heldekkende drakt som flere muslimske kvinner har funnet det hensiktsmessig å bruke på stranden.

Boten som skrives ut skal ifølge fransk presse beløpe seg til 30 euro, ca 250 kroner.

Dette skal derimot ikke være første gang at noen blir ilagt bot for dette. En tobarnsmor som kaller seg Siam, hevder overfor AFP at hun ble ilagt en burkini-bot på en strand utenfor filmbyen Cannes forrige tirsdag.

- Der befant jeg meg sammen med familien min, jeg hadde på meg det klassiske hodeplagget og hadde ikke tenkt meg ned til sjøen for å svømme, sier hun.

Mathilde Cousin, var vitne til opptrinnet.

Sett denne? Barneskole i Troms tillater burkini

Kom deg hjem

- Det som var mest trist var at folk rundt kvinnen, ropte «Kom deg hjem», og andre klappet for det politiet gjorde. Datteren sto og gråt, forteller Mathilde Cousin til AFP.

Byrådet i Cannes var først ute med å forby burkinien på byens strender. Ifølge en talsperson for myndighetene, Thierry Migoule, begrunnes forbudet slik: «Denne klesdrakten får en til å tenke på terroristbevegelsene som har erklært krig mot oss.»

The New York Times skriver på lederplass at burkini-forbudet er blitt en farse, og viser til de ulike forklaringene som gis, at burkinien er en «trussel mot offentlig ro og orden, hygiene, trygghet i vannet, moral og kan ses på som et nytt våpen brukt i krigen mot den franske republikken».

Avisen mener det er et hysteri som ytterligere stigmatiserer og marginaliserer franske muslimer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder