STUPTE I DØDEN: Fra en høyde på minst åtte meter hoppet de to mennene fra dette stupetårnet i Kulmbach og ned til det tomme bassenget under. Her er stupetårnet avbildet dagen etter den fatale ulykken. Foto:Nicolas Armer,DPA

Snek seg inn på offentlig bad i Tyskland: To døde etter stup i tomt basseng

Bassenget var tømt i forbindelse med oppussing. Det visste ikke de to mennene som brøt seg inn og hoppet fra stupetårnet i Kulmbach natt til søndag.

  • Eivind Lindkvist Johansen

Artikkelen er over fire år gammel

Det er den tyske avisen Bild som omtaler den tragiske ulykken i tettstedet Kulmbach, rundt 30 mil øst for storbyen Frankfurt.

Ifølge avisen skal to menn i 20-årene ha sneket seg inn i et utendørs svømmeanlegg i løpet av natten, kledd av seg og hoppet fra stupetårnet. Nattemørket førte trolig til at vennene aldri så at bassenget var tomt.

Oppdaget av turgåere

Noen turgåere som gikk forbi på en sti med utsikt til bassenget, oppdaget mennene og varslet politiet i åttetiden søndag morgen.

I mellomtiden hadde badet åpnet for besøkende og flere av dem tok morgenkvistens første svømmetak i et basseng bare noen få meter unna de omkomne.

Ifølge politiet døde en av vennene momentant, mens den andre skal ha pustet da nødetatene kom til stedet. Kort tid senere ble begge bekreftet omkommet.

– Dessverre sto livet ikke til å redde, sier en brannmann til avisen.

Mistenker promille

Politiet er ikke sikre på hvilken høyde de to hoppet fra. Skader på de omkomne viser imidlertid at begge trolig hoppet fra tremeteren. Bassenget er nesten fem meter dypt, noe som betyr at fallhøyden var minst åtte meter.

Flere ting tyder på at de omkomne var deltakere på den såkalte Kulmbacher Bierwoche, en ølfestival som ble arrangert i løpet av helgen, en knapp kilometer unna.

Polititalsmannen Jürgen Stadter sier til Bild at de vil undersøke om høy promille kan ha vært en medvirkende faktor til mennenes fatale beslutning.

– Obduksjonen vil vise om de to var beruset.

Husker du?17-åring døde etter stupeulykke i Tøyenbadet

Rev av hånden i stupeulykke

I 2011 fikk en 15 år gammel polsk jente revet av hånden i en stupeulykke i Asker.

Jenta hadde viklet seg fast i et tau som var festet i timeterstårnet på Hvalstrand Bad. Et bryllupsfølge på nærmere 70 personer ble vitner til den grusomme ulykken.

– Venninnen hennes hoppet rett etter og reddet både jenta og hånden. Vi hentet hånden og la den på is på kjøkkenet for å bevare den, fortalte daglig leder på Hvalstrand Bad, Remy Lorentsen, til VG etter ulykken.

15-åringen ble operert på Rikshospitalet og legene lyktes med å sy hånden på igjen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder