Overvåkningsbilder viser mulig gjerningsmann inne på nattklubben i Istanbul

I hvite klær går det som hevdes å være gjerningsmannen til angrep inne i den eksklusive nattklubben Reina i Istanbul.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Minst 39 mennesker ble drept og 69 skadet da nyttårsfeiringen på den populære nattklubben ble åstedet for et angrep i natt. 15 utlendinger skal være blant de drepte.

Ifølge vitner begynte skytingen på utsiden da en politimann ble skutt. Gjerningsmannen skjøt deretter sikkerhetsvakter og stormet inn på utestedet Reina.

Overvåkingsbildene fra innsiden viser en person med en hvit drakt som om skal være gjerningsmannen. På hodet har personen en lue med dusk. Det har kommet meldinger om at gjerningsmannen skal ha skiftet jakke inne på utestedet.

Øyevitne: Sinem Uyanik havnet under menneskekropper, blant annet sin egen ektemann.

Flere medier har skrevet at gjerningsmannen var kledd i en nissedrakt, men dette er ikke bekreftet.

Det var rundt klokken 01.15 tyrkisk tid natt til søndag at minst en person gikk inn på nattklubben og skjøt vilkårlig rundt seg. Søndag formiddag foregår det fortsatt en stortilt jakt på gjerningsmannen.

Det brøt ut panikk blant nyttårsfeirende gjester, og flere hoppet i vannet på utsiden av nattklubben for å redde seg i sikkerhet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Ifølge vitner var gjerningsmannen bevæpnet med automatriflen Kalasjnikov, AK-47. Vitner har kommet med skildringer av flere gjerningsmenn og at det er brukt flere typer våpen. Dette er foreløpig ikke bekreftet. Noen forteller også om en eksplosjon inne på utestedet.

Istanbul-guvernør Vasip Sahin har, ifølge The Guardian, beskrevet våpenet som «et langløpet våpen».

Ifølge vitner var det opp mot 600 gjester til stede under nyttårsfeiringen på klubben. Reina er en av de internasjonale nattklubbene i Istanbul som er populær blant kjendiser, fotballspillere, diplomater og forretningsfolk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder