Tok bilde med kapreren: – Hadde uansett ikke noe å tape

Bildet av Ben Innes sammen med flykapreren på Kypros har gått verden rundt. Nå forklarer 26-åringen hvorfor han smilte til kamera midt under den dramatiske hendelsen.

Publisert:

Ikke lenge etter at kaprerdramaet på Kypros var over i går begynte bildet av en smilende Innes og kapreren å sirkulere på både sosiale og tradisjonelle medier.

Mange spurte seg hvorfor i all verden den britiske mannen ønsket å ta et bilde av seg selv sammen med flykapreren Seif Eldin Mustafa som står med det som ser ut som et bombebelte rundt magen.

Nå har Innes, som jobber med helse og sikkerhet, selv kommet med et svar på det spørsmålet, ifølge The Sun:

– Jeg er ikke helt sikker på hvorfor jeg gjorde det, men jeg prøvde å holde motet oppe i en vanskelig situasjon. Jeg tenkte at dersom bomben var ekte hadde jeg uansett ikke noe å tape, så jeg tok en sjanse for å se nærmere på den, sier mannen som var blant de siste som ble sluppet ut av flyet.

Les også: Her smiler han med kapreren

Flyvertinne tok bildet

Innes forteller også at han fikk en fra besetningen til å oversette for ham, og spør kapreren om det var greit at han tok en selfie med ham.

– Han bare nikket «ok», så jeg stilte meg opp ved siden av ham og smilte til kameraet mens en flyvertinne tok bildet. Det må være den beste selfien noensinne, sier Innes om bildet som teknisk sett strengt tatt ikke var en selfie.

Les også: Her går kapreren gjennom sikkerhetskontrollen

Omtrent samtidig som bildet begynte å spre seg, kort tid etter at kapreren var pågrepet og alle passasjerene og besetningsmedlemmene i trygghet, kom nyheten om at bombebeltet ikke var ekte.

Da hadde kapreren holdt tre passasjerer og fire besetningsmedlemmer som gisler i flere timer etter at flyet, som egentlig skulle fra Alexandria til Kairo i Egypt, hadde landet i Larnaka på Kypros. De fleste passasjerene fikk forlate flyet kort tid etter landing.

Hva som var motivet for kapringen er fremdeles uklart. Mustafa er blitt omtalt som «ustabil».

– Typisk ham

Reaksjonene på Ben Innes’ selfie har vært delte. Blant sikkerhetseksperter er han blitt fordømt, blant slektninger roset og blant venner er det blitt sagt at det er typisk ham å gjøre noe slikt.

– Jeg aner ikke hvorfor han tok selfien, men jeg regner med at han sannsynligvis har bedt om det, etter som han ikke er redd for noe, sa Chris Tundogan til Daily Mail i går.

Andre venner uttaler til Sky News at det ikke er det minste overrasket over at Ben Innes sørget for å få tatt et slikt bilde.

– Det er helt typisk han å synes det er morsomt å få tatt et bilde, sier en av vennene, mens moren til Ben, Pauline Innes, nøyer seg med å føye til for Sky News til at hun er at hun er lykkelig for at sønnen har det bra.

Selv sendte Innes følgende melding sammen med bildet til sine venner i går:

– Kompisen deres kødder ikke rundt. Slå på nyhetene, gutter!

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder