PLAGE: Her forbereder og fanger alligator-feller Mark Whitmire en alligator i et vann på en golfbane i nærheten av Disney World i Orlando, Florida. Parken har i alt fanget og avlivet rundt 240 alligatorer det siste tiåret. Foto: Carlo Allegri Reuters

Disney World kjemper mot alligatorer

Etter at to år gamle Lane Graves ble drept av en alligator i forrige uke har kritikken mot Disney World i Florida haglet. Nå viser det seg at parken jevnlig har slitt med «plagsomme» alligatorer.

 • Siri Marie Seim Sønstelie

Artikkelen er over fire år gammel

Nyhetsbyrået Reuters skriver at det gjennom statlige fremlagte papirer er avdekket at Walt Disney Company i løpet av di ti siste årene har kjempet en intens kamp med å holde alligatorer borte fra parkens område.

DREPT: Toåringen Lane Graves ble i forrige uke angrepet av en alligator i nærheten av et hotellresort tilknyttet Disney World i Florida. Han døde av skadene han ble påført i angrepet. Foto: Handout Reuters

Det er i kjølevannet av drapet på den to år gamle gutten Lane Graves i forrige uka at parken nå har gått ut med papirene som viser at de jevnlig har besøk av de ikke fullt så velkomne gjestene.

Ron Ziemba, som frem til slutten av 2015 arbeidet med å fange og drepe alligatorer som befant seg innenfor parkens eiendom, sier følgende til Reuters:

– Det vil aldri være mulig å fange alle. Det er bare så mange kanaler, så mange veier inn til parkens område og disse dyrene reiser en del, sier han.

Har fått tillatelse til å fjerne alligatorer

Disney har blitt møtt med haglende kritikken om manglende skilting med advarsler om alligatorer. Dette er også bakgrunnen for at fornøyelsesparken nå legger frem dokumenter.

Parken har nå også satt opp skilt med advarsel til alle som beveger seg i de aktuelle områdene.

Disney ble i 2009 gitt en tillatelse til å fjerne opptill 300 alligatorer med en lengde opp mot fire fot i perioden 2009 til 2019.

Hvert år har det i gjennomsnitt blitt fjernet 24 store alligatorer årlig fra parken sin eiendom. Så langt har de i perioden 2006 til 2016 fjernet og avlivet i alt 239 plagsomme gjester, slik det kommer frem i dokumentene skriver Reuters.

Sjekk denne: Familie fanget rekordstor alligator

Vil ikke si om alligatorer er avlivet

PLAGSOMME GJESTER: Disney World kjemper en intens kamp med å fange og fjerne de mange alligatorene som tar seg inn i parkens områder. Det er mange kanaler inn, og en vanskelig oppgave å løse. Foto: Carlo Allegri Reuters

En talskvinne i Disney har imidlertid nektet å si om selskapets ansatte avlivet alligatorer eller ikke. Hun sier likevel at Disney er ansvarlig.

– Walt Disney World er ansvarlig, og har den helhetlige tilnærmingen som bidrar til å redusere potensialet for en interaksjon mellom mennesker og alligatorer.

Samtidig har kommisjonen for fisk og vilt, ifølge nyhetsbyrået AP, meldt at de er sikre på at de skal klare å fange alligatoren som drepte toåringen fra Nebraska.

Delstaten Florida støtter ifølge Reuters drap i stedet for å flytte store alligatorer ut. Dette er fordi det er stor sannsynlighet for at de vil returnere til området de er fjernet fra.

Fikk du lest denne? Mor kjempet mot puma for å redde sønnen.

Les også

 1. Foreldrene til to-åring som ble tatt av alligator: – Ord kan ikke beskrive sjokket

  Mens hoteller i nærheten advarte gjestene sine mot alligatorer i innsjøen, skal Disney World kun ha advart om dypt vann.
 2. Familie fanget rekordstor alligator

  Etter å ha kjempet i flere timer fanget familien en 4,5 meter lang og 459 kilo tung alligator i helgen.
 3. Alligator vs. Pytonslange 1 - 0!

  Det var liten tvil om hvem som vant kampen i nasjonalparken Everglades i Florida.
 4. Gepardunger for første gang i Norge

  Dyreparken i Kristiansand har i løpet av helgen blitt beriket med fire gepardunger.

Mer om

 1. USA
 2. Disney
 3. Dyr

Flere artikler

 1. Lane (2) ble drept av alligator

 2. Far forsøkte desperat å befri sønnens hode fra alligatormunnen

 3. Faren til Lane (2) som ble drept av alligator: – Det var to alligatorer

 4. Disney: Her kan du spare inn

 5. Pluss content

  Feriebolig i utlandet: Så mye kan du tjene på utleie

Fra andre aviser

 1. Toåring funnet død etter alligator-angrep i Orlando

  Bergens Tidende
 2. Roy Søbstads topp 5 filmer fra 2018

  Fædrelandsvennen
 3. Video skal vise at tyrkiskstøttet milits likviderer kurdisk fange

  Aftenposten
 4. USA: Portforbud skaper mer ro i gatene

  Aftenposten
 5. Det du gikk glipp av mens Trump ble valgt

  Aftenposten
 6. Som barn flyktet han alene over Middelhavet. Nå er 18-åringen på flukt igjen - i Norge.

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder