Dersom det oppstår uroligheter når Storbritannia forlater EU, foreligger det planer som kan ta dronning Elizabeth og resten av kongefamilien bli ført i sikkerhet utenfor London, skriver to britiske aviser. Foto: Gareth Fuller / PA / AP / NTB scanpix

Avis: Dronningen kan bli evakuert ved brexit-bråk

Dersom brexit fører til opptøyer og uro i Storbritannia, kan dronning Elizabeth bli brakt i sikkerhet utenfor London, skriver to britiske søndagsaviser.

flh@ntb.no

Ifølge Daily Mail og Sunday Times foreligger det også evakueringsplaner for den øvrige kongefamilien.

Sunday Times skriver om hemmelige beredskapsplaner for kongefamilien i tilfelle utmeldingen fra EU fører til store problemer på hjemmebane.

– Disse evakueringsplanene har eksistert siden den kalde krigen, men er nå oppdater med tanke på uro dersom Storbritannia forlater EU uten noen utmeldelsesavtale, får avisen bekreftet fra en kilde i Kabinettkontoret, som blant annet leder regjeringens administrative arbeid.

les også

Hundrevis bestiller brexit-pakke med «nødmat»

En tidligere politimann som har ledet den kongelige eskortetjenesten sier, anonumt, at det trolig vil være naturlig å flytte dronningen ut av hovedstaden dersom det oppstår problemer.

Statsminister Theresa May sliter med å få støtte i Parlamentet for en avtale med EU om utmeldingen, som etter planen trer i kraft i slutten av neste måned. Underhuset har avvist Mays avtale og bedt henne forhandle fram en ny, noe EU sier er uaktuelt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder