STORT OPPBUD: Politiet har sperret av området utenfor banken i Antwerpen. Foto: JONAS ROOSENS / Belga

Klappjakt på tyver etter spektakulært bankinnbrudd i verdens «diamant-hovedstad»

30 tomme bankbokser, et hull i gulvet og en tunnel ned i kloakken møtte politiet som åpnet hvelvet i BNP Paribas Fortis-banken i Antwerpen i Belgia.

Dermed er klappjakten i gang etter de utspekulerte tyvene.

De tok seg tilsynelatende inn i kloakksystemet fra en bygning i nærheten i de tidlige morgentimer søndag, melder The Guardian.

Derfra må de ha beveget seg gjennom et fire meter langt rør inn til kloakksystemet. Det skal ha en høyde på mellom 40 centimeter og én meter, og ledet dem nærmere banken. Siden måtte de ha tatt seg gjennom et annet fire meter langt rør i retning hvelvet, før de grov en tunnel inn i gulvet i hvelvet.

les også

Dette skiller billige diamanter fra dyre

Pluss content

Hvelvet var låst

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 13.34 etter at sikkerhetspersonell i banken slo alarm. Da politiet ankom banken, var hvelvet lukket og låst.

I tunnelen ble det funnet en madrass og graveutstyr.

BNP ligger i verdens største diamantdistrikt, der det etter sigende årlig omsettes for 457 milliarder kroner.

OPP I DAGEN: Som følge av innbryddet har politiet åpnet flere kumlokk i nærheten av banken. Foto: JONAS ROOSENS / Belga

Banken har ikke villet oppgi hvor store verdier tyvene fikk med seg. Bekymrede kunder tok turen til banken mandag med krav om å få se innholdet i bankboksene sine.

les også

Paris Hilton mistet forlovelsesring til 16 millioner kroner

Ingen pågrepne

– Vi etterforsker størrelsen på tyveriet og kan ikke komme med mer informasjon på nåværende tidspunkt, heter det i en uttalelse fra påtalemyndigheten.

Videre skriver de:

– For øyeblikket er ingen mistenkte pågrepet.

les også

Jakten på den store diamanten

Pluss content

Bygningen overfor banken ble gjennomsøkt søndag. En person ble tatt inn til avhør, men siden løslatt. Innbyggere i Antwerpen ble først kjent med saken da politiet åpnet alle kumlokkene i gaten Nerviërsstraat.

les også

Kjempediamant funnet i Lesotho

Innbruddet bærer likhetstrekk med Antwerpen-tyveriet i 2003, der tyvene fikk med seg verdier til flere titalls millioner dollar. De klarte å åpne 123 av 160 safer i byens diamantsenter.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder