NY AVSTEMNING: Opposisjonsleder Jeremy Corbyn åpner nå for å støtte en ny brexit-avstemning. Foto: Aaron Chown / PA via AP / NTB scanpix

Corbyn åpner for en ny folkeavstemning om brexit

Labours partileder Jeremy Corbyn sier han heller vil ha en ny folkeavstemning om brexit enn en EU-utmelding styrt av toryene.

  • vaktsjef@ntb.no

Artikkelen er over ett år gammel

– Vi er forpliktet til også å foreslå eller å støtte et forslag om en ny folkeavstemning for å forhindre at en skadelig tory-brexit blir tvunget på landet, heter det i en uttalelse som er lagt ut på Labours nettsider mandag kveld.

Toryene er navnet på Theresa Mays konservative regjeringsparti.

les også

EU-forhandler: Kan bli Brexit-utsettelse

Corbyn vil i første omgang forsøke å tvinge statsministeren til å følge Labours tilnærming til brexit, noe som blant annet vil innebære en «permanent og omfattende tollunion» med EU og nær tilknytning til det indre marked.

Labours alternative plan vil etter alt å dømme komme opp til avstemning i Underhuset allerede onsdag.

les også

Her ville flest ut av EU: – Stemte for brexit for å stoppe innvandring

I tillegg vil Labour støtte et krav om at regjeringen må be EU om en utsettelse hvis ingen avtale er godkjent av Underhuset innen den 13. mars.

Men Corbyn gjør det samtidig klart at opposisjonspartiet også vil støtte en ny folkeavstemning hvis det er det som må til for å stoppe toryene.

Brexit har lenge skapt misnøye i deler av Labour, og flere har uttrykt bekymring for at landet skal komme til å forlate EU uten en avtale den 29. mars.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder