RØMTE: Helikopteret som ble brukt av Rédoine Faïd da han rømte fra fengsel tidligere i dag, søndag. Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP

Franske medier: Fransk raner rømte fra fengsel i helikopter

Den fransk-algeriske raneren Rédoine Faïd skal ha rømt fra det franske Seine-et-Marne-fengselet utenfor Paris. Flukten skal ha skjedd via et helikopter.

En rekke franske og utenlandske medier har meldt om flukten til mannen som ble en av frankrikes mest etterlyste da han rømte fra fengsel i 2013.

Den gangen truet han med våpen og eksplosiver, og rømte fra Sequedin-fengselet med fire fangevoktere og én annen person som gisler. I dag skal han ha fått hjelp fra tre væpnede medsammensvorne i et helikopter.

Det hele skal ha vært over på noen minutter, ifølge vitner til hendelsen.

Den britiske avisen The Independent skriver at helikopteret landet i Gonesse, en forstad utenfor Paris, før gjerningsmennene og Faïd angivelig forsvant videre i en bil.

les også

Fransk gangster forsvunnet etter spektakulær rømning

En kilde i politiet sier til nyhetsbyrået AFP at helikopterpiloten var en flyinstruktør som venter på en student da han ble overmannet av Faïds menn. Han skal ha blitt løslatt, men var i sjokk etter hendelsen.

I april ble Faïd dømt til 25 års fengsel for et væpnet ran hvor en politikvinne ble drept. Ifølge BBC fikk han god hjelp fra tungt bevæpnede menn.

ETTERLYST: Arkivfotoet fra 2013 viser en gjenskaping av Interpol-nettsiden med informasjon om gangsteren Rédoine Faïd, som nå har rømt fra fengsel. Foto: – / INTERPOL

Gjengleder

På 90-tallet var Faïd leder av en kriminell gruppe som sto bak utpressing og en rekke væpnede ran. I 1997 ble han arrestert for første gang og dømt til 30 år i fengsel. Han slapp imidlertid ut igjen på prøveløslatelse i 2007. I 2011 ble han fengslet igjen, mistenkt for å ha stått bak et ran som kostet en politikvinne livet.

Ifølge Jean-François Forget, generalsekretær i den franske fengselsunionen, sier ifølge The Independent at Faïd skal ha befunnet seg på en isolasjonsavdeling, uten ekstra overvåkningstiltak, da han rømte fengselet lørdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder