Nobelpris-vinner gråt av glede

STOCKHOLM: Den indiskættede britiske forfatteren V.S. Naipaul klarte ikke å holde tårene tilbake etter at han mottok den 98. Nobelprisen i litteratur mandag kveld.

  • NTB

Naipaul, som er født i Trinidad, er en svært kontroversiell forfatter, og har flere ganger rettet sterk kritikk mot islam.

I flere bøker beskriver Naipaul hvordan romanfigurene hans besøker bordeller og har sex med prostituerte. Enkelte har hevdet at bøkene hans i stor grad er selvbiografiske.

Også fire andre nobelpriser ble delt ut mandag kveld.

Atomære partikler

Amerikanerne Eric Cornell og Carl Wieman, og tyskeren Wolfgang Ketterle mottok den 95. Nobelprisen i fysikk for å ha satt 1920-tallets teorier om kontroll av atomære partikler ut i praksis.

Den 92. Nobelprisen i kjemi ble overrakt amerikanerne William Knowles og Barry Sharpless, og japanske Ryoji Noyori, for deres forskning på molekylære strukturer. Forskningen kan brukes i behandlingen av Parkinsons sykdom.

Kreft

Britene Timothy Hunt og Paul Nurse fikk sammen med amerikaneren Leland Hartwell den 91. Nobelprisen i medisin for viktige oppdagelser i kampen mot kreft.

Nobelprisen i økonomi ble delt ut for 33. gang, og mottatt av den amerikanske økonomen Joseph Stiglits og hans samarbeidspartnere George Akerlof og Michael Spense.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder