Fant 4.400 år gammel grav i Egypt - slik så det ut på innsiden

Arkeologer har funnet en yppersteprests siste hvilested i Saqqara vest for Kairo. Graven har vært urørt i 4.400 år.

I gravkammeret er det godt bevarte statuer og veggmalerier, som stammer fra faraoenes femte dynasti. En periode som varte fra 2494 til 2345 før vår tidsregning.

Av generalsekretæren for Supreme Council of Antiquities i Egypt, Mostafa Waziri, beskrives funnet som «enestående de siste tiårene», skriver BBC.

les også

Spektakulære mumie-funn

Gravkammeret er fylt av fargerike hieroglyfer og farao-statuer, og omtales som svært godt bevart av antikvitetsminister Khaled al-Anani. Både veggmalerier og statuer skal vise den gravlagte ypperstepresten «Wahtye», hans kone, mor og familie. Totalt inneholder gravkammeret 45 slike statuer.

Se bilder fra innsiden av gravkammeret her:

Ifølge BBC starter utgravingene søndag, og det er ventet at arkeologene vil gjøre flere funn. Blant annet yppersteprestens sarkofag.

Gravkammeret ble funnet i november, men det har tatt tid å få åpnet det, på grunn av forseglede dører, skriver CNN.

les også

«Tapt» by funnet av arkeologer i Hellas

I november fant arkeologer også en gravplass for katter, i det samme området. Saqqara er også området hvor den kjente Djoserpyramiden, som er en såkalt trappepyramide, er plassert.

I de siste årene har Egypt lagt stor vekt på markedsføringen av nye arkeologiske funn i håp om å trekke nye turister til landet, skriver NTB. Turistnæringen er svært viktig for økonomien, og har blitt påvirket negativt av uroen og volden som fulgte etter at Hosni Mubarak ble styrtet i 2011.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder