TÅREGASS: Migranter løper fra tåregass på meksikansk side av grensen etter at de forsøkte å krysse over fra Tijuana til SanDiego i California natt til tirsdag. Foto: Daniel Ochoa de Olza / AP / TT NYHETSBYRÅN

Sendte tåregass mot migranter nyttårsaften

De første timene av 2019 sendte amerikanske myndigheter tåregass mot migranter som prøvde å krysse grensen fra Mexico ulovlig.

I en uttalelse tirsdag opplyser USAs toll– og grensekontroll at de brukte gassen mot folk som kastet stein, og ikke mot migrantene som forsøkte å krysse grensen ved Tijuana.

les også

Migranter stormet grensesperringen mellom USA og Mexico

«Ingen av våre betjenter så noen av migrantene ved grensen, heller ikke barn, bli påvirket av gassen som var rettet mot steinkasterne lenger borte.», står det i uttalelsen ifølge AP.

Nyhetsbyrået hadde en fotograf på stedet som beskriver å ha sett minst tre salver med gass bli avfyrt mot meksikansk side nær stranden på Tijuana. Fotografen sier gassen også traff migrantene, deriblant kvinner og barn, i tillegg til journalister. APs fotograf beskriver også kun å ha sett stein kastet etter at gassen ble kastet. Fotografen sier også at betjentene brukte plastikkuler mot migrantene. Reuters’ ansatt på stedet sier vedkommende ikke så noen som kastet stein.

Ifølge Reuters kastet en av migrantene en av tåregassgranatene tilbake over grensen. Migrantene skal også ha forsøkt å løfte barn over piggtrådbarrieren på grensegjerdet, ifølge deres kilde på stedet.

les også

Hva skjedde med lille Jakelin (7)? - Å drepe 7-åringer på grensen handler ikke om å sikre grensen

Det skal ha vært rundt 150 migranter som forsøkte å krysse grensen ulovlig. Ifølge grensekontrollen er 25 tatt i varetekt mens andre har krabbet tilbake til Mexico gjennom et hull under gjerdet.

Migrantene AP snakket med opplyser at de ankom Tijuana i desember med karavanen fra Honduras. Mange av dem venter i Tijuana på en sjanse til å søke asyl i USA, men ventetiden er allerede på flere måneder.

Grensekontrollen opplyser at de skal ha en intern gjennomgang av hendelsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder