PÅGREPET: VG får opplyst at de ble pågrepet i en buss ved bussholdeplassen Place Al Mourabitine i sentrum av Marrakech.

Tre pågrepet for Marokko-drapene

MARRAKECH (VG) Ytterligere tre personer skal være pågrepet for drapene på norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vestager Jespersen (24). Det bekrefter marokkanske myndigheter.

I alt er fire personer koblet til drapet. Fra før er en mann pågrepet av marokkanske myndigheter.

Politiets talsperson bekrefter overfor VG at det har vært en pågripelse ved Bab Doukkala, ved bussholdeplassen Place Al Mourabitine i sentrum av Marrakech.

De tre pågrepne er alle iført hettegensere og sitter i en buss på bildene VG har publisert. Ingen har langt skjegg som på etterlysningsbildene politimyndighetene sendte ut onsdag.

Kobles til IS

De to jentene ble funnet drept i Atlasfjellene i Marokko mandag kveld. Marokkanske myndigheter og dansk etterretning kobler drapene til terror, og de fire personene som er koblet til drapet skal alle ha sverget troskap til terrororganisasjonen IS.

Marokkanske myndigheter skal avhøre de pågrepne om drapet og mulige motiv.

PST-sjef Benedicte Bjørnland forteller til NTB at PST ikke er i en situasjon der de kan si med sikkerhet at IS står bak angrepet.

PÅGREPET: På denne bussen, som skulle kjøre fra Marrakech til Agadir, ble de tre mennene pågrepet. Foto: Helge Mikalsen

Etterlyst

Tirsdag formiddag uttalte en myndighetskilde til VG at mannen som først ble pågrepet, pekte ut tre andre marokkanske menn i avhør. De etterlyste mennene skal også ha blitt fanget opp på en overvåkningsvideo ved en landevei i Imlil.

To menn ble kort tid etter drapene pågrepet. Disse to mennene skal ha blitt løslatt etter avhør, fikk VG opplyst onsdag kveld.

Begge disse mennene skal ha møtt de to kvinnene i Marrakech, og skal ikke ha noe med drapene å gjøre, ifølge VGs kilde.

Se Danmarks statsminister snakke om drapene:

Møtte de to kvinnene

Fjellguiden Rachid Imerhade møtte Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen nær Imlil noen dager før de la ut på turen mot toppen av Toubkal i Atlasfjellene, skriver NTB.

– De var blide, pratsomme og omgjengelige og snakket masse med de andre som var der. Jeg rådet dem til ikke å sette opp telt alene, sier Imerhade til NTB.

Imerhade traff de to kvinnene onsdag eller torsdag i forrige uke. De oppholdt seg i en liten teltleir ved vandrerhjemmet Les Mouflons før de fortsatte turen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder