NEKTER FOR HOLOCAUST: Mahmoud Ahmadinejad. Foto: AFP Foto:

Irans president gjentar at holocaust er en løgn

Det er løgn at jødene ble utsatt for folkemord under andre verdenskrig. Løgnen om holocaust brukes som påskudd til å opprettholde staten Israel, sier Irans president Mahmoud Ahmadinejad.

Artikkelen er over ti år gammel

Ahmadinejad satte fram disse påstandene i en tale ved universitetet i Teheran fredag. Talen ble holdt under markeringen av den årlige Qods-dagen, da iranerne markerer sin støtte til det palestinske folk.

- Holocaust er et falskt påskudd for å opprettholde et zionistisk regime. Det er en løgn som bygger på historier som det er umulig å bevise og som i virkeligheten er myter, framholdt den iranske statssjefen.

LES OGSÅ:Arrestert etter demonstrasjon i Iran

- Å konfrontere dette regimet er en nasjonal og en religiøs plikt, fortsatte Ahmadinejad. - Men det vil ikke vare lenge, dette regimet har ingen framtid og dets liv vil snart være over, sa han i talen som ble sendt direkte på iransk radio.

Før talen støtte tilhengere av opposisjonen i Iran sammen med opprørspoliti. Tidligere president Mohammed Khatami, som regnes som reformvennlig, ble angrepet av tilhengere av en strengere politisk linje.

LES OGSÅ:IAEA: Ingen beviser for at Iran utvikler atomvåpen

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder