Kong Mswati III danser foran flere titusen toppløse jomfruer utenfor det kongelige slottet i Ludzidzini i Swaziland. Foto: Reuters

Barbrystede jomfruer danset for Swazilands konge

Flere titusen jenter svingte seg søndag toppløse for Swazilands kong Mswati III, som selv svarte med noen dansetrinn iført lendeklede av leopardskinn.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Kraftig vind og gressbranner i det vesle afrikanske landet klarte ikke å stanse den årlige seremonien, hvor det er et krav at alle kvinnelige deltakere må være jomfruer.

Artikkelen fortsetter under bildet...

KONEEMNE? Kvinnene svingte seg foran kongen som fikk mulighet til å velge seg en ny kone. Han har 13 fra før. Foto: REUTERS

Jentene halvt gikk, halvt danset fram til kongsgården bærende på strå som siden skal brukes til å bygge hytter og gjerder. Deretter var tiden inne for kongen til å danse rundt de opp mot 60.000 jomfruene.

Seremonien ga Mswati en mulighet til å plukke seg ut en ny kone, i tillegg til de 13 han allerede har. På forhånd var det imidlertid ikke ventet at kongen ville finne seg en ny ektefelle denne gangen.

Swaziland er et av verdens fattigste land, og Mswati har fått mye kritikk for å bruke flere titall millioner kroner på festligheter neste helg. Da skal kongens 40-årsdag og 40-årsjubileet for landets løsrivelse fra Storbritannia feires. (©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder