SKAL VISE SKYTTEREN: Dette bildet fra et overvåkningskamera skal ifølge KTSM 9 News vise en bevæpnet mann gå inn på supermarkedet Walmart ved Cicelo Vista-kjøpesenteret i El Paso. Foto: Overvåkingskamera

20 drept og 26 skadet i skyting ved kjøpesenter i El Paso

20 personer er drept etter skyting ved et kjøpesenter i grensebyen El Paso, helt vest i Texas, sier guvernør Greg Abbott på en pressekonferanse.

 • Marthe S. Lien
 • Adriane Lilleskare Lunde
 • Edda Drægni
 • Anniken Aronsen

Bilder fra overvåkingskamera skal vise skytteren gå inn på supermarkedet bevæpnet med en rifle.

– På det som for mange skulle være en hyggelig handledag, ble det en av de dødeligste dagene i Texas’ historie, sa delstatens guvernør Greg Abbott under en pressekonferanse klokken 01.30 natt til søndag norsk tid.

Politisjef Greg Allan i El Paso, som var tydelig preget under pressekonferansen, opplyste at 20 personer er bekreftet drept, og at 26 er skadet i skytingen. De drepte skal tilhøre flere ulike aldersgrupper.

les også

Reuters: Handlet inn til skolestart da skytingen brøt ut

Første patrulje på plass etter seks minutter

Skyteepisoden fant sted ved Cielo Vista- kjøpesenteret, som ligger i hovedgaten Gateway Boulevard, og på en pressekonferanse lørdag kveld norsk tid sa politiet at skytingen hovedsakelig fant sted inne på supermarkedet Walmart. Det var 3000 kunder og 100 ansatte på senteret da skytingen startet.

De første nødsamtalene kom fra Walmart-butikken, sa politiet tidligere lørdag. Senere ringte også folk fra en Gateway-butikk og flere andre forretninger på kjøpesenteret Cielo Vista Mall.

Ifølge politisjef Greg Allan tok det seks minutter før politiets første patrulje var på stedet, fra den første meldingen om skytingen kom klokken 10.39.

les også

Bernie Sanders: - Folk ser til USA og lurer på hva som skjer

Politisjef i El Paso Greg Allan sier at de døde må bli på åstedet til de er ferdige med de tekniske undersøkelsene. FBI bistår i granskingen.

– Dette vil være et åsted i lang tid, sier han.

Politiet: Overga seg selv

Politisjefen bekrefter at politiet har pågrepet en 21 år gammel hvit mann fra Allen i Texas, og at han overga seg til politiet på stedet. Ingen politibetjenter ble skadet under pågripelsen.

Allen ligger rundt ti timers kjøretur fra El Paso, ifølge CNN.

Politiet ønsket på pressekonferansen 01.30 norsk tid ikke å gå ut med navnet på den antatte gjerningsmanenn. Overfor CNN bekrefter tre uavhengige kilder at den mistenkte er Patrick Crusius. Også NBC News melder dette.

AFP meldte tidligere at det var tre personer som var pågrepet etter skytingen, men ifølge politiet er det altså én person som er satt i varetekt.

President Donald Trump uttalte seg lørdag kveld norsk tid om hendelsen.

– Rapportene er veldig ille, mange drepte. Jobber med både statlige og lokale myndigheter, og politiet. Snakket med guvernøren for å gi min fulle støtte fra de føderale myndighetene. Gud være med dere alle, skriver presidenten.

Politiet snakker med en Walmart-ansatt etter skytingen lørdag. Foto: Rudy Gutierrez / TT NYHETSBYRÅN

Walmart: – Vi er i sjokk

Det er opprettet et krisesenter for de berørte og deres pårørende, opplyser politiet.

De oppfordrer folk til å donere blod.

– Blod trengs umiddelbart. Mange skadede er fraktet til forskjellige sykehus etter kjøpesenter-skytingen, heter det i meldingen fra politiet.

– Vi er i sjokk over denne tragiske hendelsen på Cicelo Vista-kjøpesenteret i El Paso. Vi ber for ofrene, lokalsamfunnet og våre medarbeidere, og også for mannskapet fra nødetatene. Vi jobber tett med politiet og vil oppdatere så snart det er mulig, skriver Walmart i en uttalelse ifølge NBC News.

EVAKUERES: Bildet skal vise evakueringen av et kjøpesenter i El Paso, og bevæpnet politi på stedet. Foto: Skjermdump fra Twitter

Rey Holgin, som skal være et vitne til hendelsen, forteller til CBS News at han skulle til å gå inn på Walmart da han hørte det han beskriver som minst ti skudd.

Han har fortalt han så minst én person, en eldre dame, falle om, men er ikke sikker på om hun ble skutt.

En ansatt på Walmart skal også ha ringt til den lokale nyhetskanalen KTSM 9 News, og fortalt at en mann kom inn i butikken og skjøt rundt seg med en rifle eller et automatvåpen.

FBI og Byrået for alkohol, tobakk, våpen og eksplosiver er på stedet for å assistere det lokale politiet.

Mer om

 1. Texas
 2. USA
 3. Skyting

Flere artikler

 1. Reuters: Handlet inn til skolestart da skytingen brøt ut

 2. 20 drept i masseskyting i Texas: Vil be om dødsstraff

 3. El Paso-drapsmann: – Stoppet på Walmart fordi han var sulten

 4. Angrepet i El Paso: Brukte seg selv som skjold for å redde sønnen

 5. Tiffany (43) hørte skytingen: – Det lå døde mennesker foran nattklubben

Fra andre aviser

 1. Texas-guvernør: 20 drept i skyting ved kjøpesenter i El Paso

  Bergens Tidende
 2. Masseskyting på kjøpesenter i El Paso ryster USA

  Fædrelandsvennen
 3. 20 personer drept i Texas. Gjerningspersonen skal ha etterlatt seg manifest med høyreekstrem ideologi.

  Aftenposten
 4. Dette vet vi om gjerningsmannen i El Paso

  Aftenposten
 5. Massedrapsmannen i El Paso stoppet på kjøpesenter «fordi han var sulten»

  Aftenposten
 6. El Paso-drapsmann risikerer dødsstraff for innenlandsk terror

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder