SEIERSTEGNET: En demonstrant fotografert foran brennende dekk i forbindelse med demonstrasjonene i Khartoum tidligere i sommer.

SEIERSTEGNET: En demonstrant fotografert foran brennende dekk i forbindelse med demonstrasjonene i Khartoum tidligere i sommer. Foto: AP / NTB scanpix

Avlyser forhandlinger i Sudan

Protestledere i Sudan avlyser forhandlingene med militærjuntaen, dagen etter at fem skoleelever i tenårene ble drept under en demonstrasjon.

Demonstrasjonen fant sted i El-Obeid i delstaten Nord-Kordofan mandag. Militærjuntaen fordømte drapene, og FN har bedt om en granskning. Skoleelevene som ble drept, deltok i en protestaksjon mot mangel på brød og drivstoff.

– Det blir ingen forhandlinger i dag ettersom vi fortsatt er i El-Obeid, sier Taha Osman, en av protestbevegelsens forhandlere, på telefon til nyhetsbyrået AFP.

En annen av forhandlerne begrunner også avlysningen med at de fortsatt befinner seg i byen der tenåringene ble drept, og at de først vil være tilbake i hovedstaden Khartoum om kvelden.

Tirsdag hadde tusenvis av mennesker igjen samlet seg i gatene i Khartoum samt i andre byer for å protestere mot voldsbruken dagen før.

Forhandlingene skulle ha handlet om hvordan det skal etableres et sivilt styre i landet, som i flere måneder har vært preget av massedemonstrasjoner.

les også

Her er historiene Sudans militærjunta ikke vil at du skal lese

Samahir ElMubarak løp for livet da militærets utsendte militser drepte folk rundt henne den 3. juni. I en rekke videoklipp til VG forteller hun hvorfor Sudans unge ikke vil la seg skremme.

Hun overlevde Sudan-massakren: Nå vil hun at verden skal få vite alt

Store demonstrasjoner

Protestledere og militærjuntaen inngikk tidligere i juli en maktdelingsavtale. Dette innebar at det ble opprettet en siviladministrasjon bestående av seks sivile og fem representanter fra militæret.

Avtalen var viktig i landets overgangsperiode. Sudans mangeårige president Omar al-Bashir ble i april avsatt av hæren etter flere måneder med store demonstrasjoner.

les også

Nesten én milliard i cash funnet hos Sudans avsatte president

Omfattende demonstrasjoner har pågått i landet siden desember, da prisene på brød ble tredoblet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder