Storm i Spania har krevd minst ni liv

Tallet på døde i Spania grunnet uværet Gloria har steget til ni. Fem personer er fortsatt savnet.

Mens været i hele Norge har vært unormalt varmt i årets første måned, får Spania kjenne på konsekvensene av snøstorm, store nedbørsmengder og rekordhøye bølger.

Redningsmannskaper fant torsdag liket av en mann i en elv ved byen Jorba, rundt 70 kilometer sør for Barcelona. Tidligere på dagen ble det også funnet en død kvinne i et sammenrast hus i Alcoi, sør for Valencia.

Dermed er totalt ni personer bekreftet døde som følge av uværet, som feide inn over det østlige og sørlige Spania søndag.

Uværet er i ferd med å avta, men fem personer er fortsatt savnet.

Ifølge den spanske avisen El País skal uværet ha etterlatt seg rundt 20.000 hjem uten strøm etter at stormen inntraff i Alicante-provinsen mandag.

I provinsen Leon i nord omkom en mann da han ble påkjørt mens han forsøkte å ha kjetting på sitt eget kjøretøy søndag. En annen mann omkom etter å ha blitt truffet av takstein som blåste av i Pedro Bernado. Mandag ble en hjemløs kvinne funnet død etter at hun sov ute under uværet i Gandia på østkysten.

Ifølge den spanske avisen har det vært rekordhøye bølger på over åtte meter i Sa Dragonera i Spania.

Hevet beredskapen

Fem spanske provinser hevet beredskapen til høyeste nivå som følge av uværet Gloria som feide innover Spania forrige helg.

I Valencia ble undervisningen avlyst for nesten 200.000 skoleelever mandag.

Les også: Sjekk denne januar-varmen

30 veier ble stengt i den østlige regionen, og dårlig vær er varslet å vare fram til onsdag. Alicante-flyplassen, Spanias femte travleste, måtte mandag stenge på grunn av været, men driften blir gradvis gjenopptatt tirsdag, opplyser den spanske flyplassoperatøren Aena.

Rundt 10.000 mennesker i og rundt den sørøstlige byen Orihuela mistet strømmen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder