Tyskland: Mistenkte høyreekstreme terrorister pågrepet

12 personer er pågrepet mistenkt for å være en høyreekstrem terrorcelle som anklages for å planlegge angrep. Én av personene skal være en politibetjent.

Gruppen skal ifølge Die Welt ha ønsket å skape borgerkrigslignende forhold i Tyskland.

Det var 13 mistenkte i gruppen, og 12 av dem er nå pågrepet. Politiet mistenker dem for å ha planlagt angrep på politikere, asylsøkere, og muslimer, uten at dette er konkretisert, ifølge avisen.

Ifølge opplysninger til den tyske nyhetskanalen ARD-Hauptstadtstudios er de mistenkte menn mellom 20 og 50 år.

les også

PST sidestiller trusselen fra islamister og høyreekstreme

Innenriksminister i Nordrhein-Westfalen, Herbert Reul, sier til ARD at fire av de mistenkte er fra delstaten. Én av disse er ifølge Reul en politibetjent som nå er suspendert fra jobben.

Personene har møttes via internett, før de møttes personlig, forklarer Reul.

Ifølge opplysninger til Die Welt skal de ha planlagt angrep og sendt bilder av selvlagde våpen i en chat-gruppe. Hvor spesifikke disse planene var, er ennå ikke klart for politiet.

les også

75 år siden infernoet i Dresden - bombingen fortsatt omdiskutert

Opplysninger ARD har fått tilsier at politiet har funnet et hjemmelagd våpen i en annen stat under en ransaking. Det skal derimot være usikkert om våpenet fungerer.

Fem av de mistenkt skal ha planlagt angrepene, mens de resterende åtte skal ha lovet gruppen økonomisk støtte, å anskaffe våpen, og å delta i fremtidige angrep.

Tysk politi har gjennomført ransakinger på 13 steder i de seks delstatene Baden-Württemberg, Bayern, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz og Sachsen-Anhalt mot en høyreekstrem gruppe.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder