SÅRET: En såret mann blir hjulpet bort. Foto: AFP

Flere angrep på Gazastripen - minst ti drept

Israelske styrker gjennomførte en rekke angrep i Gaza natt til onsdag og onsdag morgen. Minst ti palestinere ble drept og 45 såret.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Palestinske sykehuskilder opplyste først at sju mennesker ble drept da ild fra en israelsk stridsvogn rammet en folkemengde onsdag morgen. Senere presiserte kildene imidlertid at antallet døde også omfatter to militante palestinere, som ble drept tidligere natt til onsdag.

Et tre år gammelt barn var blant de fem personene som ble drept da en rakett eller granat rammet folkemengden i byen Jabalya nord på Gazastripen.

Minst ti israelske stridsvogner støttet av helikoptre tok seg inn på Gazastripen ved Jabalya og var innblandet i kamper med militante palestinere. Helikoptrene avfyrte raketter mot huset til en leder av Hamas' væpnede fløy.

Minst 45 personer skal være såret etter rekken av angrep i morgentimene onsdag. Et Hamas-medlem og et medlem av Islamsk hellig krig ble drept i israelske flyangrep tidligere på natten.

Ifølge øyenvitner ble også en bygning som blir brukt av en Hamas-ledet sikkerhetsstyrke, rammet av et rakettangrep. I løpet av natten skjøt et israelsk kampfly også to raketter mot et hus øst for Gaza by.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder