DØDELIG ANGREP: Flammene sto opp fra taket og røyken veltet ut etter angrepet mot Marriott Hotel i Islamabad i Pakistan i september 2008. Foto: Aamir Qureshi AFP

Utpekt som hjernen bak hotellangrep: Nå er al-Qaida-lederen drept

Al-Qaida-lederen Qari Yasin er drept i et amerikansk luftangrep.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det amerikanske utenriksdepartementet bekrefter natt til søndag norsk tid at terroristen ble drept i et angrep i Paktika-provinsen i Afghanistan den 19. mars.

Ifølge Pentagon står al-Qaida lederen bak flere terrorangrep, deriblant bombingen av et Marriott-hotell i Islamabad i 2008.

60 personer, deriblant to amerikanske soldater, ble drept da en selvmordsbomber kjørte en lastebil fylt med sprengstoff inn foran hotellet.

Norsk-pakistaner om angrepet: Trodde jeg skulle dø

– Dette beviser at terrorister som stiller islam i et dårlig lys og med vilje går etter uskyldige mennesker vil få som fortjent, sier utenriksminister Jim Mattis.

KRATER: Slik så det ut etter en selvmordsbomber kjørte en lastebil med fylt med sprengstoff foran Marriott-hotellet i 2008. Foto: Pedro Ugarte AFP

Yasin skal også ha stått bak et angrep mot en buss i Pakistan i 2009 hvor Sri-Lankas cricket-lag var ombord. I dette angrepet ble seks pakistanske politimenn og to sivile drept. Flere spillere ble såret.

Eksperter frykter: Al-Qaidas jihadisthær i Syria sterkere enn noen gang

Pentagon sier Yasin var en kjent terrorist fra Balutsjistan i Pakistan som var knyttet til gruppen Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder