Diana: - Ville aldri skilles

(VG Nett) I et brev prinsesse Diana skrev til sin butler Paul Burrell skal hun ha gitt uttrykk for at hun ikke ville skilles fra prins Charles.

Christian F. Brændshøi
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Burrell tok vare på en rekke av Dianas eiendeler - samt flere private brev - etter at hun omkom i en bilulykke i Paris i 1997.

Størst oppmerksomhet vakte det da avisen tidligere denne uken offentliggjorde utdrag fra et brev der Diana skrev at noen planla å få henne drept i en bilulykke.

Dianas kjæreste Dodi Al-Fayed omkom også i ulykken. Etter avsløringene i brevet som Burrell har offentliggjort gikk Dodis far, styrtrike Mohammed Al-Fayed, ut og hevdet det var prins Philip som sto bak truslene mot Diana.

- Turbulente år

I dag trykker avisen et brev Diana skal ha skrevet til Burrell den samme dagen som hennes skilsmisse fra Charles var endelig, 28. august 1996. De to giftet seg med pomp og prakt i 1981.

- Jeg ville aldri ha en skilsmisse, og drømte alltid om et lykkelig ekteskap med kjærlig støtte fra Charles. En del av meg vil alltid elske Charles, skriver Diana i brevet, men legger til:

- Det har vært turbulente 15 år der jeg har måttet takle misunnelsen, sjalusien og hatet fra prinsens venner og familie. De har misforstått meg veldig. Det har forårsaket enorm smerte.

Charles' forhold til elskerinnen Camilla Parker Bowles var et av elementene som bidro til å gjøre ekteskapet mellom tronarvingen og Diana vanskelig. I 1995 innrømmet imidlertid Diana offentlig at hun også hadde vært utro mot Charles, med den tidligere offiseren James Hewitt.

- Vil ikke bli konge

Ifølge Burrell skal Diana på et tidspunkt ha sagt til ham at sønnen, prins William, ikke ønsket å bli konge.

- Han vil ikke at hvert skritt han tar skal bli overvåket, skal Diana ha oppgitt som begrunnelse for sønnens beslutning.

Boken inneholder også brev fra Prins Philip til svigerdatteren, der han skriver at han ikke engang drømmer om at Charles vil forlate henne til fordel for Camilla Parker Bowles.

Kongefamilien har allerede bedt om å få overlevert et eksemplar av boken for å vurdere de juridiske sidene ved flere av påstandene Burrell fremsetter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder