BRØT SEG INN: Aleksej Navalnyjs hovedkvarter ble gjennomsøkt av politiet samme dag som Navalnyj oppfordrer til demonstrasjoner. Her fra da opposisjonslederen ble pågrepet under en anti-korrupsjonsdemonstrasjon i Moskva i mars i fjor.

BRØT SEG INN: Aleksej Navalnyjs hovedkvarter ble gjennomsøkt av politiet samme dag som Navalnyj oppfordrer til demonstrasjoner. Her fra da opposisjonslederen ble pågrepet under en anti-korrupsjonsdemonstrasjon i Moskva i mars i fjor. FOTO: Evgeny Feldman/ Alexei Navalnyjs valgkampanje

Russisk politi brøt seg inn hos opposisjonsleder

ST PETERSBURG (VG) Russisk politi har brutt seg inn i Moskva-hovedkvarteret til opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj (41).

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Søndag formiddag brøt russisk politi seg inn i opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyjs Moskva-kontorer, melder nyhetsbyrået Reuters. Politiet skal ha avhørt folk på stedet.

Roman Rubanov fra Navalnyjs valgkampanje sier at politiet hevdet de kom fordi de mistenkte at det var en bombe på kontoret, noe de som opphold seg i lokalet stiller seg helt uforstående til, skriver Rubanov på sosiale media.

Politiet saget seg vei inn i Navalnyjs hovedkvarter for å avbryte en Youtube-direktesending som skulle dekke planlagte demonstrasjoner i den østlige delen av landet, opplyser Navalnyjs stab, skriver NTB.

les også

Russland vil etterforske Navalnyjs boikott-oppfordring

Ventet store demonstrasjoner

Søndag ettermiddag er det varslet demonstrasjoner over hele Russland i protest mot at Navalnyj ikke får lov til å stille som presidentkandidat mot erkerivalen, den sittende presidenten Vladimir Putin.

Den russiske valgkomiteen begrunner utestengelsen med at Navalnyj er tidligere domfelt for bedrageri, en dom som opposisjonspolitikeren selv mener er politisk motivert.

Navalnyj har bygget opp en betydelig protestbevegelse som inkluderer nesten 200.000 frivillige. Politikeren har oppfordret alle sine tilhengere til å boikotte valget den 18.mars.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder