SERIEDRAPSMANN: 72 år gamle Joseph DeAngelo, som sitter varetektsfengslet i Sacramento i California, er siktet for 13 drap. Foto: AP

Mistenkt seriedrapsmann siktet for drap under kidnappingsforsøk

«The Golden State Killer» er siktet for et 13. drap.

Amerikansk politi mener Joseph James DeAngelo , som er siktet for flere drap som rystet California på 1970- og 1980-tallet, også drepte journalistikkprofessoren Claude Snelling i byen Visalia i 1975.

Han ble skutt og drept da han forsøkte å stanse kidnappingen av hans da 16 år gamle datter. Også i dette tilfellet er det DNA fra DeAngelo som knytter ham til drapet, melder ABC.

Tidligere politimann

Politisjef Jason Salazar i Visalia tror også den tidligere politimannen DeAngelo også står bak en rekke innbrudd i området på den tiden. Både pistolen som ble brukt mot Snelling, og sykkelen skytteren stakk av på, var stjålet fra boliger i nærheten.

Ifølge Elizabeth Hupp, datteren til drepte Snelling, husker hun hvordan hun den skjebnesvangre natten for over 40 år siden ble vekket av en mann iført skibriller som dro henne med ut av huset.

– Faren min så det hele gjennom kjøkkenvinduet. Da han kom ut ble jeg dyttet ned på bakken, og han skjøt pappa to ganger, forteller Hupp.

45 voldtekter

72 år gamle DeAngelo har sittet i varetekt i Sacramento siden han ble arrestert den 25. april i år. Den uløste seriedrapsgåten tok plutselig en ny vending da han ble identifisert via en DNA-database for slektsforskning.

Politiet hevder DeAngelo startet sin kriminelle løpebane samtidig som han var politimann i en by nær Visalia fra 1973 til 1976. Siden han ble pågrepet har politi over hele delstaten koblet ham til en rekke uløste kriminalsaker.

Han er nå siktet for 13 drap begått mellom 1975 og 1986. I tillegg er han mistenkt i 45 voldtektssaker og for flere innbrudd, men han kan ikke siktes i disse sakene ettersom de er foreldet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder