POLITIKER: Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson presenterte fredag partiets valgfilm der en ensom pensjonist med rullator jages av kvinner i nikab. TV4 nektet å vise filmen, men nå har partiet laget en ny reklamefilm Foto: Scanpix

Ny reklamefilm fra Sverigedemokraterna

Etter at svensk TV4 nektet å sende en reklamefilm for det innvandringskritiske Sverigedemokraterna, har partiet nå laget en ny film.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Den nye filmen er oversendt TV-kanalen, som mente at den forrige reklamefilmen fra partiet var rasistisk og i strid med svensk lov.

I en pressemelding klager Sverigedemokraterna over at partiet ikke har fått noen begrunnelse fra TV4 for hvorfor kanalen mener reklamefilmen er lovstridig.

- Vi beklager at det forekommer politisk sensur i Sverige, men ser nå fram til å få se vår nye reklamefilm rulle på TV4 6.-17. september, sa Sverigedemokraternas pressetalsmann Erik Almqvist onsdag.

Filmen som TV4 nektet å vise, viser en pensjonist som jages av kvinner iført heldekkende slør, eller nikab. I den nye filmen er scenen hvor pensjonisten jages, sladdet, og påskriften «Sensurert av TV4» er lagt oppå filmen.

TV4 fikk sterk kritikk både fra Dansk Folkeparti og norske Fremskrittspartiet for at kanalen ikke ville vise reklamefilmen til det omstridte partiet.

Sverigedemokraterna har ligget over sperregrensen på langt de fleste meningsmålingene den siste tiden, men tirsdag fikk partiet støtte fra 3,7 prosent av velgerne på en måling og falt under grensen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder