NATO-toppmøtet: Her er bildet som Boris Johnson ville unngå

LONDON (VG) Onsdag morgen fikk Donald Trump en varm mottagelse hos Boris Johnson og Jens Stoltenberg. Men ifølge britiske medier er dette bildet som den britiske statsministeren for enhver pris ville unngå.

 • Alf Bjarne Johnsen
 • Nina Eirin Rangøy (foto)

Det er nyvalg i Storbritannia om åtte dager, og den britiske statsministeren skal ha gjort alt han kunne for å unngå nye verbale omfavnelser fra den amerikanske presidenten.

Mens Trump er mektig upopulær i Storbritannia, forsøker statsminister Boris Johnson å få velgernes støtte til en snarlig utmeldelse av EU, Brexit.

Ifølge britiske medier skal Johnsons store frykt ha vært en amerikansk president som støttet Johnson og samtidig skjelte ut opposisjonslederen Jeremy Corbyn.

Men det skjedde ikke.

les også

Boris Johnson trygler Trump om å holde seg unna valget

Ingen bilder, takk

Da Johnson og Trump hadde et eget møte tidlig onsdag morgen, slapp ingen fotografer inn. Johnson begrunnet dette med at han uansett ville bli fotografert med NATOs stats- og regjeringssjefer senere på dagen.

– Vi hadde et godt møte hvor vi diskuterte NATOs fremtid, det som skjer i Syria og ulike andre sikkerhetsspørsmål, sa den britiske statsministeren etter møtet med Trump.

Den amerikanske presidenten var også tilbakeholden. På Twitter var Trump usedvanlig saklig:

Vinket Trump forbi

Senere onsdag morgen kom statslederne etter tur inn til NATO-toppmøtet. Der ble de formelt mottatt av Boris Johnson og Jens Stoltenberg, som toppmøtets vertskap.

Trump var betydelig forsinket til håndtrykk og det offisielle fotoseansen. Da han endelig kom, så det ut som om Johnson ville vinke han forbi og videre til Jens Stoltenberg så raskt som det var mulig.

2017: Donald Trump presset seg frem på NATO-toppmøtet

Tok NATO i forsvar

På sitt første NATO-toppmøte i mai 2017, bøllet president Trump seg fram på gruppebildet og skjelte ut flere av sine allierte i NATO.

Men foran dette møtet utenfor London har Trump vært tydelig på at han nå liker NATO, og spesielt generalsekretær Jens Stoltenberg.

Han tok NATO i forsvar og klinte i stedet til Frankrikes president Emmanuel Macron, som har kritisert NATO for å være «hjernedød».

Les også

Mer om

 1. Nato
 2. Boris Johnson
 3. Donald Trump
 4. Storbritannia
 5. USA
 6. Jens Stoltenberg
 7. Brexit

Flere artikler

 1. Trudeau bekrefter at han vitset om Trump

 2. Boris Johnson trygler Trump om å holde seg unna valget

 3. Foran NATO-toppmøtet: Stoltenberg må håndtere intern konflikt

 4. Trump hevder han hindret tredje verdenskrig

 5. Trump slakter Macron, men roser Stoltenberg

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder