PARTNERE? Kan brevet fra Pamela Anderson til Vladimir Putin føre til et utradisjonelt samarbeid?

PARTNERE? Kan brevet fra Pamela Anderson til Vladimir Putin føre til et utradisjonelt samarbeid? Foto:,

Pamela vil ha Putin til å redde hvalene

Skuespiller Pamela Anderson vil ha slutt på hvalfangst.
Såpass engasjert er hun at hun nå har skrevet et åpent brev til Russlands president Vladimir Putin. Der nevner hun blant Tromsø og Norge.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

For oss nordmenn er skuespilleren best kjent fra Baywatch.

I TV-serien, som gikk verden rundt på 90-tallet, spilte hun livredderen C.J. Parker på Santa Monica Beach i Los Angeles.

I det virkelige liv er det ikke mennesker i havet Pamela Anderson er mest opptatt av å redde, men hvalene i havet.

Les: Naken mann arrestert på Pamela-hotell i forbindelse med «Skavlan»

LETTKLEDDE DYREVENNER: Både Pamela og Vladimir er glade i dyr og begge kaster gjerne skjorta. Bildet av førstnevnte er tatt i forbindelse med en aksjon mot bruk av dyrepels i 2004, mens bildet av sistnevnte er fra en ridetur i Sibir for seks år siden. Foto:,

Skip i Tromsø

48-åringen fra Canada har lenge kjempet for dyrenes rettigheter. Ifølge Time.com, som siterer nettstedet Quartz, er hennes siste stunt et åpent brev hun har forfattet til Russlands president Vladimir Putin:

«Din beslutning kan sette en stopper for Islands unødvendige slakting av utrydningstruede hvaler», skriver hun i brevet.

FRA 2011: Pamela Anderson fikk dyrevernpris

Hun ønsker at Putin skal hindre at lasteskipet «Winter Bay», som hun skriver at for tiden ligger i Tromsø i Norge, får fritt leide i russisk farvann, attpåtil ved hjelp av russiske isbrytere. Det islandske skipet skal inneholde 1.700 tonn finnhvalkjøtt, og ligger for tiden ved kai i Tromsø og venter på klarsignal fra russiske myndigheter for å slippe gjennom nordøstpassasjen til Japan.

I TROMSØ: Her ligger lastebåten «Winter Bay» med 1700 tonn hvalkjøtt som skal fraktes gjennom Nordøstpassasjen til Japan. Foto:Terje Mortensen,VG

VG har tidligere skrevet om Sea Shepherd-fartøyet «Sam Simon» som har overvåket «Winter Bay» i Tromsøsundet. «Sam Simon» er samme skip som tidligere i år deltok i den langvarige og dramatiske jakten på det norskbygde fiskepiratskipet «Thunder», som ble senket i Guineabukta i april.

FRA 2009: Pamela Anderson til kamp mot selfangst

Pamela Anderson har siden januar i år sittet i Sea Sheperds mediastyre.

Les hele brevet her:

Kjære, Vladimir Vladimirovich

Jeg tror at vi begge deler en kjærlighet for dyr og en dyp respekt for naturen. Og med bakgrunn i dette, ønsker jeg å rette en personlig henvendelse til deg på vegne av den utrydningstruede finnhvalen. Akkurat nå ligger det et skip i Tromsø, Norge – «The Winter Bay». Skipet frakter en last bestående av 1700 tonn finnhvalkjøtt. Disse hvalene ble, ifølge Den internasjonale hvalfangstkommisjonens (IWC) lover, urettmessig slaktet.

SLIK VI HUSKER HENNE: Pamela Anderson fra den gang hu spilte C.J. Parker i den populære TV-serien Baywatch. Foto:,

Det er også ulovlig å drepe finnhval, samt å kjøpslå med utrydningstruede dyrearter. «The Winter Bay» reiste ikke gjennom Suez- eller Panama-kanalen i frykt for å bli stoppet av lokale myndigheter. Skipet planlegger nå å reise via russisk farvann, med assistanse fra russiske isbrytere, for å levere denne ulovlige lasten i Japan.

President Putin, du kan stoppe dette ved å nekte fartøyet å reise gjennom russisk farvann og til Japan. Med respekt ber jeg deg om å vurdere å undersøke denne forsendelsen og gjøre det du kan for å forhindre at skipet kommer til Japan med den ulovlige lasten. Din beslutning kan sette en stopper for Islands unødvendige slakting av utrydningstruede hvaler.

Takk, herr president, for vurderingen av min forespørsel.

Vennlig hilsen,

Pamela Anderson

NB! Det er foreløpig uklart hvordan Vladimir Putin har reagert på brevet fra Pamela Andersen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder