TIL MINNE: Dette bildet av Michaël Pellegrinis ligger ut på hans Facebook-profil, som nå er gjort om til en minneside.

Seks fra samme familie drept i Nice-angrepet

NICE (VG) Læreren Michaël Pellegrini (28) var på havnepromenanden sammen med familien for å se på fyrverkeriet. 28-åringen og fem andre familiemedlemmer ble drept.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Syv familiemedlemmer hadde funnet veien til havnepromenaden i Nice for å se på nasjonaldagsfyrverkeriet. Bare Christophe Lion kom fra det med livet i behold, men han mistet både stesønnen, kona, foreldrene og svigerforeldre i det grusomme angrepet.

Stesønnen, Michaël Pellegrini (28), jobbet som lærer på en videregående skole, og var på ferie i Nice.

Spesial: Dette er ofrene etter terrorangrepet i Nice

Hadde gledet seg til å besøke moren

– Han fortalte oss at han skulle tilbringe noen dager hos moren sin. Han gledet seg til å se fyrverkeriet, sier sjefen hans til Republicain Lorrain.

Besteforeldrene hans, François og Christiane Locatelli bodde i samme region som 28-åringen, og hadde også planlagt noen dager på besøk i Nice.

Også Pellegrinis mor, Véronique Lion, mistet livet. Venner og bekjente i landsbyen hvor de fire kommer fra, er i dyp sorg.

Les også: Tvillingbroren (13) døde – nå kjemper søsteren for livet

Ordfører om tapet: – Et enormt sjokk

– I en landsby med 4400 innbyggere kjenner vi alle hverandre. Tapet av disse personene er et enormt sjokk for alle her. De var godt kjent, og det kommer på toppen av den enorme, generelle sorgen, erklærer Herseranges ordfører, Gerard Didelot, ifølge Le Parisien.

I dagene rundt nasjonaldagsfeiringen, skulle hele familien samles for noen hyggelige feriedager i Nice.

Christophe Lion mistet ikke bare kona, stesønnen og svigerforeldrene, men også sine egne foreldre, Gisèle (68) og Germain Lion (63).

Faren håpet i det lengste Killian (4) var i live

Familien er blant de mange som har lidd store tap. Minst 84 mennesker ble drept i angrepet, blant dem minst 10 barn.

Les også: Norsk familie så 11-åring kjempe for livet

HADDE ET HÅP: Faren lette i omtrent 36 timer etter Killian (4). Lørdag kom beskjeden om at han var blant de døde. Dette bildet ble spredt i sosiale medier mens faren var på leting etter sønnen. Foto: Privat

Blant de yngste ofrene er fire år gamle Killian fra Lyon. Også moren ble drept i angrepet. Helt siden angrepet lette 4-åringens far, Tahar Mejri, desperat etter sønnen på byens sykehus. Lørdag fikk han den vonde beskjeden: Også sønnen var drept.

– Han vil ikke se noen, sier en familievenn om faren til Nice Matin, og legger til at far og sønn hadde et meget nært forhold.

Ifølge familievennen vil Taher ta kona og sønnen tilbake til hjemlandet Tunisia for å begrave dem der.

Les også: Fortvilet far leter etter Alexis (17)

HÅPET SLUKNET: Tahar Mejri mistet både kona og sønnen i terrorangrepet. Etter å ha lett etter sønnen i 36 timer, fikk han beskjed om at sønnen var blant de drepte. Foto: Anne-Christine Poujoulat AFP

Terrorofrene kommer blant annet fra Frankrike, Tunisia, Tyskland, USA, Sveits, Algerie, Polen, Marokko, Russland og Madagaskar.

Syvbarnsmor blant ofrene

Blant de andre ofrene, var den marokkanske syvbarnsmoren Fatima Charrihi. Av flere medier nevnes hun som det første offeret for gjerningsmannen. Sønnen Hamza (28) forteller til avisen L'express at hun brukte sjal og praktiserte «ekte Islam, ikke terroristenes islam».

Andre som ble ofre for grusomhetene var amerikanske Sean Copeland (51) og sønnen Brodie (11) som var på ferie i Frankrike da tragedien inntraff, den russiske studenten Victoria Savchenko (20), den franske politimannen Emmanuel Grout (48) og den franske industrilederen Robert Marchand (60).

Flere historier er fortalt om mennesker som forsøkte å hjelpe andre under angrepet, og blant heltene er Timothé Fournier. Han døde da han prøvde å beskytte sin syv måneder gravide kone ved å skyve henne unna like før lastebilen traff, forteller hans kusine til nyhetsbyrået AFP.

Kommentar: Heltene i Nice

Flere av de drepte var i helgen fortsatt ikke identifisert. En lege VG snakket med utenfor pårørendesenteret forteller at flere av kroppene har så store skader at det er krevende å identifisere dem.

Les mer om ofrene i VGs spesial: Terrorangrepet i Nice

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder