RYDDET ETTER SEG: Tyvene brukte trolig en vinkelsliper for å komme seg gjennom veggen, men etterlot seg få spor til politiet. Kun en vannflaske ble funnet på stedet. Foto: PRIVAT
RYDDET ETTER SEG: Tyvene brukte trolig en vinkelsliper for å komme seg gjennom veggen, men etterlot seg få spor til politiet. Kun en vannflaske ble funnet på stedet. Foto: PRIVAT

«Olsenbanden-tyveri» i København - laget hull i veggen fra frisørsalong til gullsmed

UTENRIKS

I to måneder var fire chilenere jevnlig hos frisørsalongen «Salon 2P Klip». Mens de ble klippet og fønet, mener politiet at de planla et innbrudd i nabobutikken.

Publisert:

Nyttårsaften skal de fire ha brutt seg inn i frisørsalongen i Nørrebro, og i løpet av natten laget de et hull i muren mellom salongen og gullsmeden «Al-Zahra Jewlery». Hos gullsmeden stjal de ifølge politiet gullsmykker og klokker for 1,2 millioner kroner, skriver Ekstra Bladet.

Kun et halvt døgn før kuppet var to av de antatte innbruddstyvene, en mann og en kvinne, på besøk i frisørsalongen «Salon 2P Klip». Kvinnen fikk håret vasket, fønet og glattet ut, mens mannen ventet på henne.

Ifølge frisørelev Katja Lange var de to - som også tidligere - meget opptatt av salongens bakrom. På et tidspunkt ba mannen om å låne toalettet, og da han hadde gått, oppdaget personalet at haspene på vinduet på toalettet var fjernet.

- Vi satte haspene på igjen og ringte politiet, for vi fryktet da at det ville komme et innbrudd, sier Lange til Ekstra Bladet.

Dekket vinduene

Personalet fikk også rett; nyttårsaften ble gitteret på et av salongens vinduer saget over, og vinduet ble smadret. Det var også et stort hull i veggen inn til gullsmednaboen.

- Det er ikke noen tvil om at de har brukt besøkene her for å planlegge det hele. De har vært her fire-fem ganger de siste to månedene, sier Lange.

Selve gullsmedinnbruddet ble utført i velkjent «Olsenbanden»-stil. Etter å ha tatt seg inn det knuste vinduet, hengte innbruddstyvene en rekke av salongens svarte kapper opp foran vinduene, slik at ingen kunne se hva som foregikk inne i lokalet. De brukte så trolig en vinkelsliper for å lage et hull i veggen inn til gullsmeden.

Tilbake på åstedet

Men ikke alt gikk helmaks for den chilenske banden. Mandag møtte Katja Lange på to av de antatte innbruddstyvene utenfor frisørsalongen.

- De smilte bare til meg og gikk inn i oppgangen ved siden av gullsmeden. De to gikk senere på en buss, men en av de ansatte hos gullsmeden fikk stoppet bussen og fikk tak i paret. Så kom politiet og pågrep dem, sier Lange til Ekstra Bladet.

En av dem kastet fra seg en sekk før pågripelsen, men denne fant politiet igjen. I sekken lå flere av de stjålne klokkene, sammen med konvolutter som var klare til å bli sendt til Chile. Dagen etter ble de to andre innbruddsmistenkte pågrepet. Alle fire siktet for innbruddet, og ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker.

Her kan du lese mer om