UTBRYTERKONGEN: Blekkspruten «Inky» klemte seg hele veien til frihet. Foto: New Zealands nasjonale akvariums Facebook-side.

Blekksprut rømte fra akvarium

Blekkspruten «Inky» sammenlignes med utbryterkongen Harry Houdini etter dristig flukt.

  • Brage Steinson Wiik-Hansen

Artikkelen er over fire år gammel

Blekkspruten, som befant seg i New Zealands nasjonale akvarium, klarte for noen dager siden å gjennomføre en dristig rømning fra akvariet og helt til havet ved og klemme kroppen sin gjennom et smalt avløpsrør, dette melder avisen Stuff.co.nz.

Les også: Syk hval strandet på Hvaler

Ifølge avisen var det ansatte ved akvariet som la merke til den frekke rømningen, da det plutselig bare var én av to blekkspruter igjen i blekksprut-tanken. Inky skal ha funnet et rør, kun 15 centimeter i diameter, som førte til havet.

The Guardian skriver at de ansatte ved akvariet tror at Inky har klatret ut av tanken sin midt på natten mens ingen var til stede, kommet seg over gulvet bort til det 50 meter lange avløpsrøret, og klemt seg hele veien til havet.

Fiske døde: Sverdfisk-stikk i USA

Rob Yarrall, som er daglig leder på det nasjonale akvariet på New Zealand, sier til Stuff.co.nz at Inky var omtrent samme størrelse som en rugby ball, og forteller videre at disse blekksprutene kan strekke og klemme kroppene sine til det ekstreme.

Verdensrekord: Torsk på over 30 kilo!

– Så lenge munnen deres får plass, sier han og forklarer at selv om kroppene deres er tøyelige, har de et hardt nebb som på en papegøye.

Les også: Norges mest uheldige fisk?

Til The Guardian sier Yarrall at han ikke tror den nå verdenskjente blekkspruten var ulykkelig eller ensom i deres akvarium, men at han nok ville se hva som skjedde på utsiden.

– Det er bare personligheten hans, sier Yarrall.

På det nasjonale akvariets Facebook-side kaller de blekkspruten nå bare «vår egen Houdini», med referanse til den kjente utbryterkongen.

Les også

Flere artikler

  1. Baby-slange på rømmen

  2. Pluss content

    Norsk krabbe er helt konge i London

  3. Titusener av Ticketmaster-kunder kan ha blitt hacket

  4. Ny WWF-rapport: Så mye bidrar turistene til plastforsøpling i Middelhavet

  5. Ble spyttet på – døde to uker senere

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder