Studiekamerat om skoledrapsmann: fåmælt og reservert

Anton Lundin Pettersson (21), som torsdag drepte to personer på Kronan skola i Trollhättan, skal ha vært en mann av få ord. I et brev skriver han at han var «tvunget til å handle».

Artikkelen er over fire år gammel

En studiekamerat foreller om 21-åringen til svenske Expressen. Her beskriver han en reservert, fåmælt og mørkkledd ung mann.

– Han var ganske tilbaketrukket. Ordknapp. Han var kledd i mørke klær og støvler med stålkant, sier medstudenten.

De to gikk på skole sammen for å bli ingeniørteknikere, og var den siste tiden ute i praksis.

På torsdag angrep Anton Lundin Petterson en barne- og ungdomsskole med en stor andel elever med innvandrerbakgrunn, og hogg ned fire mennesker med sverd og kniv. To av dem døde; lærerassistenten Lavin Eskandar (20) og 15 år gamle Ahmed Hassen.

Isolerte seg

Medstudenten sier at 21-åringen snakket mye om dataspill, og at han var praktisk anlagt. Han løste de fleste tekniske utfordringer, både innen data og håndverk.

Gjerningsmannens kolleger har også omtalt Lundin Pettersson som en stille og tilbaketrukket person. Tidligere klassekamerater fra grunnskolen som GT/Expressen har snakket med, beskriver ham som en ensom ulv. Enkelte hevder at 21-åringen ble mobbet i klassen, mens andre sier at dette ikke stemmer, og at han selv valgte å isolere seg.

En nær venn av familien til Lundin Petterson har beskrevet ham som en «svært god gutt», som skal ha hatt en god oppvekst.

Etterlot et brev

Samtidig har politiet uttrykt at gjerningen er hatkriminalitet, og at 21-åringen gikk etter personer med mørk hud. Dette skal ha være understøttet i et brev politiet fant der han bodde.

– Han har skrevet at han er misfornøyd med innvandringspolitikken og følte seg tvunget til å handle, men han nevner aldri at han er på vei til Kronan for å være voldelig, sier politiinspektør Thord Haraldsson, ifølge Expressen.

Medstudenten forteller på sin side at han aldri har hørt Lundin Petterson snakke om at han anså andelen innvandrere som problematisk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder