VIL DOBLE: Norges statsminister Erna Solberg diskuterte Syria med Tysklands statsminister Angela Merkel onsdag kveld. Her er de to fotografert sammen under et møte i Berlin i 2013. Foto: Heiko Junge , NTB scanpix

Solberg, Merkel og Cameron ber om dobling av Syria-bistand

Statsministrene i Norge, Tyskland og Storbritannia ber om at verden dobler sin økonomiske bistand til Syria.

  • NTB

Artikkelen er over fire år gammel

Onsdag kveld var Norges statsminister Erna Solberg (H) i telefon med sin briske kollega, statsminister David Cameron, og Tysklands statsminister Angela Merkel.

Temaet var giverlandskonferansen til Syria i London neste uke, som de tre landene arrangerer sammen med Kuwait og FN.

Les også: Dette er FNs plan for Syria

Ifølge en uttalelse fra David Camerons kontor ble de tre enige om å be om minst en dobling av det økonomiske bidraget til Syria fra landene som deltar på konferansen.

– Dette er kritisk for å sikre at flyktninger og sårbare folk i Syria får nødvendig humanitær hjelp, inkludert livsnødvendig hjelp som mat, heter det i uttalelsen.

I tillegg ble de tre enige om å arbeide for en ambisiøs hjelpepakke for å stimulere til en økonomisk vekst som kan bidra til jobber til hundretusenvis av syrere i regionen, altså «der de er».

VG-oversikt: Dette er partene i Syria-konflikten

– Cameron, Merkel og Solberg bemerket at dette vil være en innovativ og effektiv måte å håndtere migrasjonskrisen på, ved å gi flyktninger ekte håp og muligheter for framtiden og redusere insentivene til å legge ut på den farlige reisen til Europa, heter det.

Giverlandsmøtet arrangeres 4. februar i London, og statsledere fra hele verden er ventet å delta.

Les også: Syv grunner til at det kan bli fred i Syria

Rundt 6,5 millioner syrere er på flukt i eget land, mens 4,2 millioner har flyktet til naboland som Jordan og Libanon. 13,5 millioner mennesker har behov for humanitær assistanse inne i Syria, ifølge den norske regjeringen. (©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder